Crescătorii de vaci vor picheta marile fabrici de procesare din industria laptelui, din 7 martie

N.I.
Ziarul BURSA #Materii Prime / 26 februarie 2008

Crescătorii de vaci vor picheta marile fabrici de procesare din industria laptelui, din 7 martie

Crescătorii de bovine vor picheta, din 7 martie, marile fabrici de procesare din industria laptelui, deoarece nu au căzut de acord cu reprezentanţii patronatului cu privire la preţul laptelui, a declarat, ieri, preşedintele sindicatului din agricultură Agrostar, Ştefan Niculae.

"Săptămâna viitoare vom anunţa calendarul protestelor, dar este sigur că din data de 7 martie vor fi pichetate marile fabrici de procesare lapte din România", a spus Ştefan Niculae, citat de NewsIn.

Crescătorii de bovine vor să vândă procesatorilor un litru de lapte cu un leu, faţă de 0,5 lei în prezent, în cazul laptelui care nu este conform cu normele europene. De asemenea, pentru un litru de lapte conform, crescătorii cer 1,5 lei, faţă de cel mult 0,8 lei, în prezent.

Preşedintele patronatului din industria laptelui APRIL, Valeriu Steriu, a declarat, săptămâna trecută, pentru NewsIn, că un patronat nu poate să stabilească un anumit preţ la lapte. Potrivit lui Steriu, APRIL înţelege problemele fermierilor şi va recomanda membrilor să negocieze direct preţul laptelui cu producătorii.

De asemenea, producătorii europeni au cerut ca preţul laptelui să acopere costurile de producţie, inclusiv salarizarea echitabilă a forţei de muncă. Potrivit unei rezoluţii adoptate, recent, de către Asociaţia Producătorilor Europeni de Lapte (EMB), există riscul ca livrările de lapte să fie stopate, dacă procesatorii nu vor achiziţiona laptele la un preţ care să acopere costurile.

Federaţia Agrostar a solicitat Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) majorarea subvenţiei până la 0,5 lei pe litru de lapte, faţă de 0,3 lei în prezent. Agrostar a anunţat că, începând din luna martie, vor fi declanşate acţiuni de protest. Conform calendarului stabilit de federaţie, în prima etapă va fi pichetat sediul MADR, ulterior fiind organizat un marş de protest. De asemenea, sindicaliştii intenţionează să picheteze sediul Comisiei Europene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb