CRESIDA MANAGEMENT:  Sfaturi să nu fim traşi pe sfoară la plata întreţinerii

I.M.
Miscellanea / 29 ianuarie 2019

Sfaturi să nu fim traşi pe sfoară la plata întreţinerii

Fiecare dintre noi a interacţionat măcar o data cu un administrator de bloc, cu cel puţin o factura de întretinere şi fără îndoială, nu o data s-a intrebat cum oare se ajunge la aceste sume exorbitante când vine vorba de plata întreţinerii.

Pentru a veni în întampinarea acestor dileme, există 5 sfaturi practice pe care orice proprietar sau chiriaş de apartament ar trebui să le urmeze pentru a nu se simţi tras pe sfoara în ceea ce priveşte plata întreţinerii, informează un comunicat de presă remis Redacţiei noastre.

Ottavio Serbanescu, CEO Cresida Management, ne sfatuieşte ce sa facem pentru a avea un control clar asupra banilor aflaţi în visteria administraţiilor de locatari, dar şi pentru a evita redirecţionarea acestora către alte destinaţii decât plata utilităţilor:

Să nu ne temem să cerem lamuriri când nu este clar cum sunt calculate sumele pe care le avem de plata; iar daca răspunsurile pe care le primim nu sunt destul de clare, să cerem din nou clarificari până când fiecare cifra din întreţinere este explicată.

Să cerem din când în când o copie a unei facturi de la marii furnizori (apă sau încălzire) pentru a verifica dacă asociaţia nu are datorii nejustificate de tipul facturilor mai vechi neachitate sau alte probleme administrative.

Să ne asiguram că avem acces la felul în care sunt administrate fondurile asociaţiei de proprietari. Trebuie să ştim exact pe ce sunt cheltuiţi banii. Să urmărim sumele cheltuite din fondurile colectate (fond de reparaţii, penalizari, etc.), aceste cheltuieli nu sunt incluse în lista de plata, dar administratorii trebuie să afişeze lunar ce se încasează şi ce se cheltuie din fondurile respective.

Să verificam dacă selecţia furnizorilor de servicii ocazionale (instalatori, electricieni, firme care fac hidroizolaţii) se face în mod transparent, în Comitetul Executiv. Putem verifica acest lucru citind procesele verbale ale şedintelor de Comitet în cadrul carora s-au facut selectiile respective.

Să cerem din când în când o copie a extrasului de cont al asociaţiei, pentru a verifica transparenţa încasarilor şi a plăţilor.

Astfel, urmărind toate aceste aspecte putem fi la curent cu modul în care este gestionat bugetul administraţiei de locatari. Dacă toate lucrurile sunt clare, atunci este exclus ca facturile de întreţinere să fie mărite nejustificat. De asemenea, un proprietar de apartament care cere permanent administratorului şi Comitetului Executiv documente cu situaţia la zi a plăţilor este şi cel care nu permite apariţia niciunei abateri deoarece cei dintâi se vor feri să facă o mişcare necugetata cu banii administraţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb