Creştere de 15% a numărului de vizitatori care vor sosi în ţara noastră

Ziarul BURSA #Companii #Turism / 8 ianuarie 2004

Numărul turiştilor stră-ini care vor vizita ţara noastră în 2004 ar putea creşte cu 15%, iar încasările agenţiilor de turism pe acest segment s-ar putea majora cu 15-20%, a declarat preşedintele Asociaţiei Na-ţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT), Cornel Găină, citat de Rompres.

Tendinţa va fi înregistrată ca urmare a mai multor modificări care urmează să fie sesizate în acest an, printre care o atitudine mai favorabilă a ţărilor UE faţă de România, înjumătăţirea TVA la servicii de cazare, confirmarea României atît ca destinaţie de afaceri, cît şi ca viitor stat membru al Uniunii Europene.

Cornel Găină a spus că anumite critici aduse în 2003 Ro-mâniei de preşedintele francez, în care se reclama o poziţie prea apropiată faţă de SUA a viitoarei ţări membre a UE, a avut drept consecinţă diminuarea fluxului de turişti dinspre Franţa spre România.

În sens invers, respectiv în pri-vinţa fluxului de turişti ro-mâni care vor vizita alte ţări în 2004, numărul acestora în cel mai bun caz va rămîne constant deoarece, a spus Cornel Găină, acesta este un an electoral, iar o tendinţă de scădere sau, în cel mai bun caz, de menţinere a numărului de turişti care plea-că în alte ţări a putut fi sesizată în fiecare an în care au avut loc alegeri.

Potrivit datelor prezentate luna trecută de Ministerul Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Turismului, România a fost vizitată în primele nouă luni ale anului 2003 de 4,23 milioane cetăţeni străini, majoritatea acestora, respectiv 95,4 la sută, provenind din ţări europene.

Numărul de vizitatori din ţările UE a fost în primele nouă luni ale anului de 893.800, cei mai mulţi vizitatori sosind din Germania, Italia etc. După ponderea numărului de sosiri pe ţări de origine, primele cinci ţări au fost Ungaria cu 26,6% din total sosiri, Republica Moldova cu 18%, Germania cu 7,4%, Ucra-ina cu 6,3% şi Bulgaria cu 6,1%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb