Creştere puternică a afacerilor şi profitabilităţii Transport Trade Services, în primul trimestru

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 16 mai 2023

Creştere puternică a afacerilor şi profitabilităţii Transport Trade Services, în primul trimestru

Grupul Transport Trade Services (TTS) a obţinut, în primele trei luni ale anului, o cifră de afaceri de 306,5 milioane de lei, cu 89,5% peste cea din primul trimestru al anului trecut, în timp ce profitul net s-a ridicat la 89,1 milioane de lei, de peste şapte ori mai mare faţă de cel realizat în perioada ianuarie-martie 2022, de 12,2 milioane de lei, conform raportului transportatorul de mărfuri pe Dunăre publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

La nivel individual, profitul TTS s-a ridicat la 38,7 milioane de lei, de peste cinci ori mai mare faţă de cel realizat în perioada ianuarie-martie 2022, de 7,5 milioane de lei.

În acest context, astăzi la ora 17:00, titlurile TTS aveau o creştere de 5,49%, până la 13,45 lei.

"Condiţiile de piaţă în primul trimestru au fost în continuare favorabile, atât în ce priveşte serviciile de transport fluvial pe Dunăre, cât şi în ce priveşte serviciile de operare portuară în Constanţa, şi continuă să nu dea semne de încetinire a activităţii", se menţionează în raport. "Trimestrul unu al anului a fost caracterizat de tendinţa de consolidare a efectelor reconfigurării rutelor logistice pe Dunăre din anul 2022 asupra fluxurilor de mărfuri agricole, minerale şi chimice operate şi transportate de grup, şi implicit asupra activităţii grupului, care, în raport cu trimestrul unu al anului 2022, a înregistrat modificări semnificative în ce priveşte ponderea relativă a activităţilor de transport fluvial şi operare portuară".

Volumul agregat de mărfuri a înregistrat o creştere de 4,6% în raport cu nivelul înregistrat în trimestrul al patrulea din 2022 (3,69 milioane de tone, faţă de 3,53 mil tone), creşterile fiind înregistrate atât în ce priveşte volumele de mărfuri transportate pe cale fluvială (+2,6% în primul trimestru al anului 2023 faţă de trimestrul al patrulea din 2022), cât mai ales în ce priveşte volumele de mărfuri operate în porturi (+6,8% primul trimestru din 2023, faţă de trimestrul al patrulea 2022) şi s-a apropiat de nivelul înregistrat în primul trimestru din 2022, se arată în raport.

Fluxurile de produse agricole au înregistrat în primul trimestru al anului o creştere de 224.000 tone (+15,8%) în raport cu trimestrul al patrulea din 2022, şi creşteri mai accentuate în raport cu primul trimestru din 2022: +274.000 tone (+64,3%) la transport fluvial, +299.000 tone (+46,4%) la operare portuară, +573.000 tone (+53,5%) în total, se mai menţionează în document.

În schimb fluxurile de produse minerale şi cele de mărfuri chimice au înregistrat o scădere a volumelor, potrivit raportului.

Acţiunile TTS au debutat la BVB în data de 14 iunie a anului trecut, după o ofertă publică prin care acţionarii au vândut 50% din companie.

Opinia Cititorului ( 18 )

  1. d-alea ca doomne menegementu ie batraaan, ca barjele sunt vechi si polueaza, ca e o companie preluata de persoane care aveau legaturi cu nu stiu cine sau fostul regim, daca nu mi-au auzit urechiele la chestii negative aici pe bursa despre compania asta de m-am saturat, uite asa batrani au evote si altii din IT se cacaie pe ei ca domne noi avem multa ''treaba comerciala'' si e scumpa solutia, n-avem timp de astea cu guvernanta corporativa..sigur nici aici nu e ideal ca oameni din CA mai sunt si executivi, dar hai sa vedem, ce freefloat avem aici si ce freefloat au altele din bet, ba chiar am vazut acuzatii si mai grave ca uite cu deciromu ca de ce dau bani asa multi ca practic ii scot din firma dar dividende mici....blaaaa blaaaa blaaaa, ceva de valoare aveti de adaugat comentacilor? o analiza asupra acestei companii? sigur, de acord ca e noua pe bursa si trb sa ii dam timp DAR io zic asa - daca in 2017 voia sa se listeze la o capitalizare de 7-800 milioane iar acum este fix in raza asta.....vedeti ce bani faceau atunci si ce bani fac acum, rad si curcile de noi, ce bursa avem, ce investitori...dar na...presupun ca toate sunt prinse in riscul de tara, de moneda, de legi, de cutuma, SNP da 10 mld profit si abia daca misca pretul - auzi vrajeala ca domne incorporeaza premonitii din viitor ca o sa scada producta si o sa creasca taxele BAI NENE a dat 10mld profit tu intelegi contul casa si conturi la banci e mult mai mare decat anul trecut? o piata nefunctionala, marcata de ilichiditate....

    1. Stai ca se gata razboiul, sa vezi cum pica profitul snp si tts in cap

      cand balenele acumuleaza, tin pretul jos, fac cu randul la praduit

      ne se inghesuie toate pe prada 

      domnule, ai pozitii short pe snp si tts? stii exact cand se va termina razboiul?

      curand, cand pierde biden

      Tu ai aceeasi poezie la fiecare articol :))

      Stai linistit ca nu stie ce e ala short...poate de Baie..

      buna rau de tot asta

      O companie ok

    Cash 33% din capitalizare, per anualizat 2.1, datorii 5% din c.p., cifra afaceri în creștere raportat la orice, ....pare bine...

    Nu va grabiti

    1. Se spliteaza?

    Eu am 1000 de bucati. Sunt multumit.

    1. Tine de ele ;)

      Eu is ala cu superstocks... 

    Politica de dividend lasa de dorit, e ciudat sa dai divi la Individual dar nu la Grup (care e listat si e ceea ce platesc cand cumpar actiunea)

    Au de comunicat mai bine pe partea asta, aceasta impredictibilitate tine multiplii jos. Un re-rate ar putea duce pretul la 2x, desi Ucraine windfalls nu vor fi comunicate niciodata de companie, ramane la latitudinea investitoriului sa forecasteze cum va arata back to normal-ul

    Pozitive da rmixed reporting 

    1. dividende cu carul dai cand nu ai ce face cu banii. te-ai uitat la CAPEX-ul pe anul asta? 80 de milioane doar pentru expansiune, pe langa cel de intretinere. la care se mai adauga si 21 mn EUR cat dau pe Decirom

    dividende mici

    prefer altele  

    1. asta e motivul tau de neincredere?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb