Creşterea pieţei imobiliare urcă afacerile Euro Vial Lighting la 12 milioane de euro

S.B.
Companii #Construcţii / 6 martie 2023

Creşterea pieţei imobiliare urcă afacerile Euro Vial Lighting la 12 milioane de euro

Euro Vial Lighting a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 12 milioane de euro în 2022, creşterea fiind generată de un număr tot mai ridicat de proiecte derulate pe toate segmentele pieţei imobiliare cât şi industriale.

Astfel, segmentul comercial, reprezentat de spaţiile logistice, industriale, cele comerciale şi clădirile de birouri, a generat un procent de 20% din veniturile companiei, Euro Vial Lighting furnizând soluţii complete dar şi echipamente electrice specifice pentru proiecte şi clădiri din toate zonele ţării, de la cele necesare în procesul de dezvoltare a proiectelor până la soluţii de eficientizare a consumurilor.

Segmentul rezidenţial a generat aproximativ 30% din veniturile companiei, un procent similar cu cel din anii anteriori dar la un volum de activitate mai ridicat, Euro Vial fiind specializată pe segmentele middle market şi premium, unde furnizează de la instalaţii electrice la sisteme complexe de tip smart home, prin care utilizatorii pot nu doar să digitalizeze funcţionarea diferitelor echipamente din locuinţe dar şi reduce consumurile de energie ale diferitelor aparate electrocasnice sau a corpurilor de iluminat.

"Activitatea noastră derulată pe segmentul rezidenţial a crescut în 2022 printr-o consolidare puternică a principalelor canale de vânzare: firme de instalaţii electrice, echipe de electricieni, revânzători şi chiar şi către beneficiari finali, datorită soluţiilor bazate pe tehnologie pe care le oferim partenerilor noştri. Clienţii au fost şi sunt tot mai interesaţi de soluţiile Smart Home, care pot asigura o eficienţă mult mai ridicată, inclusiv printr-un control de la distanţă" a declarat Cosmin Balaban, director executiv al Euro Vial Lighting.

Creşterea semnificativă a costurilor energiei de orice tip, dar şi popularizarea soluţiilor sustenabile de dezvoltare şi de eficientizare a consumurilor au dus şi la creşterea semnificativă a vânzărilor de echipamente specifice, de la echipamente care cresc eficienţa energetică până la staţii de încărcare a autovehiculelor şi sisteme complete de panouri fotovoltaice.

Zeci de staţii de încărcare a maşinilor electrice sunt instalate anual doar în proiectele rezidenţiale din Bucureşti, numărul acestora ridicându-se la câteva sute anual, dacă luăm în calcul toate proiectele imobiliare existente la nivel naţional, precum centrele comerciale sau spaţiile de birouri, dar şi instituţiile publice.

România se clasa de altfel la finalul anului 2022 pe penultimul loc în Uniunea Europeană din punct de vedere al numărului de staţii de încărcare a autovehiculelor electrice raportat la populaţie, cu doar 1.658 de staţii potrivit Asociaţiei Europene a Producătorilor de Automobile, sau o staţie la aproape 11.500 de persoane, doar Cipru fiind mai slab clasată, cu o staţie la aproximativ 18.000 de locuitori. Liderul este Olanda, cu 87.674 de staţii de încărcare, sau o staţie la aproximativ 148 de locuitori.

Creşterea preţului energiei electrice a dus piaţa echipamentelor fotovoltaice la vânzări de zeci de mii de unităţi anual doar pe segmentul rezidenţial, doar prin programul Casa Verde fiind aprobate circa 54.000 de cereri, la care se adaugă sistemele utilizate pentru clădiri de birouri, centre comerciale sau spaţii logistice şi industriale, cât şi cele pentru clădiri publice.

"Pe plan european, anul 2022 a fost o perioadă fără precedent în domeniul energetic. În România am asistat la o tranziţie accelerată spre energie verde dar şi la o cerere ridicată pentru echipamente inteligente. Beneficiarii au schimbat optica cheltuielilor de proiect într-una de investiţii cu randament imediat. O cerere importantă s-a înregistrat şi în segmentul de iluminat inteligent programat şi asistat de senzori, staţii de încărcare pentru maşini electrice, panouri de producţie a energiei verde dar şi pe segmentul Smart Building, cu soluţii de automatizare specifice, atât clădirilor rezidenţiale cât şi terţiare," a mai declarat Cosmin Balaban.

Creşterea segmentul de Energie Verde va reprezenta de altfel un obiectiv principal pentru Euro Vial Lighting în perioada următoare, ţinta fiind ca vânzările de echipamente şi soluţii specifice să reprezinte peste 15% din veniturile companiei, fie că vorbim de accesorii cu un consum redus de energie, de sisteme smart home sau de eficientizare a echipamentelor dintr-o fabrică, staţii de încărcare sau panouri fotovoltaice.

Euro Vial Lighting a fost înfiinţată în 1996 în Constanţa şi are în prezent birouri locale în Bucureşti, Constanţa şi Iaşi. Compania face parte din grupul Euro Vial, din care mai face parte şi Euro Vial Residence, unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori imobiliari activi pe piaţa regională din Constanţa. Euro Vial Residence a finalizat până în prezent două proiecte rezidenţiale în Mamaia - Sea ON şi Lake ON, cu un total de 568 de apartamente, şi Forest ON, în zona Băneasa din Bucureşti, cu 36 de apartamente, în urma unor investiţii cumulate de aproximativ 45 de milioane de euro.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb