Creşteri pe linie pentru indici

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 15 iunie 2021

Creşteri pe linie pentru indici

Prime Transaction: "Tranzacţiile cu acţiunile Transport Trade Services au asigurat peste un sfert din rulajul zilnic" Plasamentul acţiunilor Addis a fost înregistrat în sistemul bursier

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut creşteri în sesiunea de tranzacţionare de ieri, într-o zi preponderent "verde" în pieţele europene.

Indicele BET, al celor mai lichide şaptesprezece acţiuni de la BVB, cu excepţia SIF-urilor, a avut un avans de 0,41%, la 11.568,09 puncte, în timp ce indicele extins BET-XT, ce include cele mai tranzacţionate 25 de acţiuni de la bursa noastră, a avut o apreciere de 0,61%, până la 1.027,15 puncte.

Valoarea tranzacţiilor s-a ridicat la 82,29 milioane lei, peste cea din şedinţa anterioară, de 53 milioane de lei, rulajul beneficiind de intrarea în ringul bursier a acţiunilor Transport Trade Services şi de înregistrarea în Sistemul Multilateral a unui plasament privat de acţiuni şi a unei emisiuni de obligaţiuni.

În raportul său zilnic, echipa de la Prime Transaction a scris: "Start de săptămână pozitiv pentru toţi indicii BVB. Variaţiile au fost cuprinse între 0,21% pentru BET-NG şi 1,44% în cazul indicelui BET-FI. Valoarea tranzacţiilor a fost de 16,73 milioane euro, peste media anului curent. Cel mai lichid emitent a fost Transport Trade Services, noua societate listată la BVB, care a asigurat peste un sfert din rulajul zilnic. Din indicele BET, cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile emitenţilor: Alro (ALR), 2,21%, Electrica (EL), 1,97% şi Sphera Franchise Group (SFG), 1,88%. Titlurile a două societăţi din indice s-au corectat cu peste 1%: Nuclearelectrica (SNN), -1,09% şi Purcari Wineries (WINE), -1,02%".

Acţiunile Transport Trade Services au încheiat ziua bursieră la preţul de 20,6 lei cu 7,3% peste cel din oferta publică, tranzacţiile cu titlurile transportatorului de mărfuri pe Dunăre ridicându-se la 21,86 milioane lei.

Pe poziţia a doua a clasamentului rulajului din piaţa "regular" s-au situat acţiunile Digi Communications (DIGI), care au urcat cu 0,54%, la preţul de 37 lei, pe fondul unei valori a transferurilor de 6,8 milioane lei.

Titlurile BRD-Groupe Societe Generale (BRD) s-au apreciat cu 0,99%, la 16,3 lei, în condiţiile unor tranzacţii de 2,63 milioane de lei.

Pe locul al patrulea al acestui clasament s-au aflat acţiunile Fondul Proprietatea (FP), ce au urcat cu 0,11%, la 1,77 lei, pe fondul unei valori a schimburilor de 2,49 milioane lei.

Prin piaţa "deal" nu a fost realizată nicio tranzacţie.

În piaţa AeRO a fost înregistrat plasamentul privat al acţiunilor Adiss, companie de inginerie specializată în tratarea şi epurarea apei, în valoare de 6,36 milioane lei.

Pe segmentul obligaţiunilor au fost înregistrate titlurile emise de operatorul automatelor de plată ZebraPay, ce deţine reţeaua de plată SelfPay (simbol PAY26E), în valoare de 14,76 milioane de lei.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, a avut un avans de 0,62%, la 2.274,71 puncte, în timp ce indicele compozit BETPlus s-a apreciat cu 0,41%, până la 1.731,57 de puncte.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "SIF Muntenia" (SIF4): +7,69%

2. "Retrasib" (RTRA): +7,44%

3. "Turism Felix" (TUFE): +5,06%

4. "Electromagnetica" (ELMA): +4,76%

5. "Socep" (SOCP): +4,62%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Condmag" (COMI): -9,52%

2. "Sinteza" (STZ): -3,10%

3. "Dafora" (DAFR): -3,03%

4. "Compa" (CMP): -1,96%

5. "Ropharma" (RPH): -1,74%

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. graficul de la BRD se repeta la TLV.

    Ce este ADISS ?-NU am gasit nicio informatie pe site-ul BVB. 

    1. Buna ziua,

      Multumim pentru atentionare. Am corectat eroarea. Adiss este o companie ce proiecteaza si executa statii de epurare a apei. Saptamana trecuta a incheiat un plasament privat prin care a strans 6,36 milioane de lei, iar actiunile sale urmeaza sa intre la tranzactionare in piata AeRO, conform Goldring, intermediarul ofertei.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb