Creştin-democraţii germani sînt satisfăcuţi de progresele realizate de România în ultimul an şi jumătate

Ziarul BURSA #Politică / 25 aprilie 2006

"Singura problemă rămasă deschisă este data aderării, dacă va fi 1 ianuarie 2007 sau 2008, iar raportul Comisiei Europene din 16 mai va fi decisiv în această problemă"

Preşedintele grupului creştin-democrat german din Parlamentul European (PE), Hartmut Nassauer, a declarat săptămîna trecută, într-o conferinţă de presă, că este încîntat de viteza reformelor întreprinse de actualul guvern de la Bucureşti în vederea îndeplinirii criteriilor de aderare. "Ne-am putut convinge în cadrul vizitei întreprinse în România că ţara dumneavoas-tră a înregistrat progrese importante în îndeplinirea criteriilor de aderare în domenii cum ar fi securizarea frontierelor, reforma justiţiei şi lupta împotriva corupţiei, iar autorităţile române responsabile de aceste sectoare lucrează cu mult angajament şi devotament pentru a produce rezultate şi mai bune", a spus Hartmut Nassauer. El a afirmat că integrarea României este sprijinită de grupul său politic, cel mai important din PE cu 94 de europarlamentari şi cunoscut în trecut pentru atitudinea sa critică faţă de ţara noastră. "Singura problemă rămasă deschisă este data aderării, dacă va fi 1 ianuarie 2007 sau 2008, iar raportul Comisiei Europene din 16 mai va fi decisiv în această problemă", a precizat parlamentarul german. La rîndul său, europarlamentarul Markus Ferberk, reprezentantul UCS, ramura din Bavaria a creştin-democraţilor germani, a subliniat că s-ar fi bucurat dacă progresele făcute de România în ultimul an şi jumătate ar fi fost întreprinse mai devreme, mai ales cele referitoare la reformarea sistemului judiciar.

Ferber a adăugat că, în urma discuţiei purtate cu ministrul Monica Macovei, s-a convins de realizările importante făcute sub ministeriatul acesteia în privinţa asigurării independenţei magistraţilor, dar a subliniat că între aceştia trebuie să se dezvolte un "spirit de echipă" şi să fie create condiţiile pentru a avea o "comparabilitate a sentinţelor". Totodată, europarlamentarii germani au arătat că au ţinut să întrebe autorităţile române despre rolul pe care îl va juca România în interiorul Europei Unite. "Ne bucurăm că România este prietena ideii europene pentru că este o ţară importantă demografic şi geografic, va avea un cuvînt greu de spus în interiorul UE, şi va reprezenta un pivot important de stabilitate pentru Europa de Sud-Est", a spus Hartmut Nassauer.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb