Crin Antonescu: "Între PNL şi Dăianu există diferenţe fundamentale de viziune politică şi economică"

(C.D.)
Ziarul BURSA #Politică / 31 martie 2009

Crin Antonescu: "Între PNL şi Dăianu există diferenţe fundamentale de viziune politică şi economică"

Consiliul Naţional Executiv al PNL a aprobat, ieri, lista candidaţilor pentru Parlamentul European, care va fi deschisă de Norica Nicolai, urmată de Adina Vălean şi Renate Weber. Pe următoarele locuri se regăsesc Cristian Buşoi, Ben Oni Ardelean, Ovidiu Silaghi, Magor Csibi, Cătălin Ţurliuc, Cristian Cojocaru, Ionel Muscalu, Radu Surugiu. De pe listă lipsesc actualul europarlamentar Daniel Dăianu şi fostul ministru de Externe, Adrian Cioroianu. Printre candidaţii PNL se află, pe locuri neeligibile, prim-vicepreşedintele liberal Ludovic Orban (locul 32), vicepreşedinţii Varujan Vosganian (locul 33), Relu Fenechiu (locul 37), Mircia Munteanu (locul 35), Romeo Stavarache (locul 36), Cristian Anghel (locul 29). Antonescu a avut cuvinte de laudă pentru candidaţii liberali la Parlamentul European, apreciind în special activitatea actualilor europarlamentari care se regăsesc pe listă.

Daniel Dăianu şi Adrian Cioroianu nu se regăsesc pe lista PNL pentru europarlamentare

Liberalii l-ar putea susţine pe Dăianu pentru conducerea BNR

Potrivit liderului PNL, Crin Antonescu, lista de candidaţi a fost aprobată cu 44 de voturi pentru şi 21 împotrivă. Două personalităţi importante care nu se regăsesc pe listă sunt Daniel Dăianu şi Adrian Cioroianu.

Preşedintele PNL a declarat: "În legătură cu domnul Daniel Dăianu noi avem, în continuare, toată preţuirea pentru competenţa sa profesională, pentru dimensiunea academică a activităţii domniei sale. Între un partid politic şi un reprezentant al său trebuie, însă, să existe un tip de asociere minimală fără de care colaborarea nu poate continua. Există diferenţe fundamentale şi de viziune politică şi de viziune de politică economică între noi şi Daniel Dăianu".

Antonescu a afirmat, însă, că liberalii l-ar susţine pe Dăianu pentru conducerea Băncii Naţionale, întrucât această instituţie este apolitică.

Liderul PNL a declarat: "Păstrăm tot respectul pentru domnul Daniel Dăianu ca profesionist, ca om, încetăm aici colaborarea parlamentară şi dacă PNL va putea în diverse împrejurări să-l susţină, spre exemplu pentru conducerea Băncii Naţionale, o va face cu mare plăcere pentru că acolo domnul Dăianu nu va reprezenta un partid şi va putea să îşi pună în valoare toată competenţa sa".

Întrebat care este diferenţa între Daniel Dăianu şi Renate Weber, Antonescu a vorbit despre modul diferit în care cei doi comunică cu partidul.

Crin Antonescu a declarat: "Renate Weber a înţeles şi a acceptat faptul că reprezintă un partid, o doctrină politică, faptul că reprezintă o familie politică. Domnul Daniel Dăianu a avut o altă poziţie pe care o respect, dar pe care ca partid nu putem să o asumăm".

La rândul său, europarlamentarul PNL Daniel Dăianu, a declarat că ar dori să-şi continue activitatea de europarlamentar pentru un nou mandat, iar dacă acest lucru nu se va întâmpla, va continua să aibă o prezenţă publică în ţară şi în Europa, informează Agerpres.

Daniel Dăianu a infirmat că ar fi existat vreo înţelegere între el şi fosta conducere a PNL, pe baza căreia să fi obţinut actualul mandat de europarlamentar, afirmând că înţelegerea ar fi fost cu partidul, nu cu anumite persoane.

În altă ordine de idei, întrebat dacă îşi doreşte postul de viceguvernator al Băncii Naţionale, Daniel Dăianu a evitat un răspuns tranşant.

Potrivit liderului liberal, PNL doreşte să obţină circa 20% dintre voturi la alegerile europarlamentare, adică 7-8 mandate în PE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb