CRISTIAN BUŞOI:  "PNL a înţeles lecţia renunţând la aleşi care erau incompatibili moral cu condiţiile de integritate"

Laura Boico
Politică / 30 septembrie 2016

Susţinerea preşedintelui Iohannis pentru un premier politic, după alegeri, reprezintă o opţiune de normalitate politică, după un an de guvernare apolitică pe care partidele l-au avut la dispoziţie pentru a găsi soluţii de recredibilizare, declară prim-vicepreşedinte PNL, Cristian Buşoi, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei.

"Nu există democraţie funcţională cu partide şi clasa politică golite de credibilitate, iar pentru acest motiv, în 2015, preşedintele Iohannis a venit cu soluţia unui guvern apolitic. În aceeaşi măsură, nu există democraţie funcţională în afara soluţiilor politice, iar conturarea unei opţiuni politice a unui premier venit din afara politicii confirmă un reflex de însănătoşire democratică şi de revenire la funcţionalitate politică, după două rânduri de alegeri în acest an", a precizat Cristian Buşoi.

Acesta mai spune că un an de guvernare apolitică a fost o perioadă de autoevaluare acordată clasei politice şi partidelor, pentru a da semne că adoptă soluţii concrete de recredibilizare.

"PNL a înţeles lecţia acestui an adoptând codul de integritate şi renunţând la aleşi care, deşi aduceau voturi, erau incompatibili moral cu condiţiile de integritate asumate de PNL.

După declaraţia preşedintelui Iohannis că va susţine un premier politic, cohorte de propagandişti au ocupat dezbaterea publică ca să demonstreze imoralitatea unei apropieri a premierului Cioloş de politică", potrivit acestuia.

Prim-vicepreşedinte PNL transmite că cineva din afara politicii care manifestă o opţiunea politică este de ajutor pentru credibilitatea politicii în sine, de care ar trebui să se îngrijească cu toţii, indiferent de partid.

"Faptul că cineva din afara politicii manifestă o opţiunea politică este de ajutor pentru credibilitatea politicii în sine, pentru partide şi pentru funcţionalitatea democraţiei, de care ar trebui să ne îngrijim cu toţii, indiferent de partid", precizează Buşoi.

Acesta mai transmite "Campania agresivă de atac la adresa premierului Cioloş - să nu care cumva să gândească la o opţiune politică - arată doar sentimentul de nesiguranţă pe care îl au pesediştii, ori de câte ori nu controlează tot ce mişcă şi simt că pierd teren", conform aceleiaşi surse.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb