Business mentorul Cristian Oneţiu este primul antreprenor român care lansează un joc dedicat actualilor şi viitorilor antreprenori. StartUP Race îmbină amuzamentul cu educaţia antreprenorială şi reflectă precis şi concret realitatea din lumea businessului, cu provocări, investiţii, decizii, strategii. O componentă unică a jocului, după cum subliniază chiar co-fondatorul companiei Life Care, este aceea a conştientizării şi creării unui echilibru între business şi viaţa personală, între timpul alocat muncii şi cel dedicat relaxării şi creşterii individuale. Astfel, pe lângă dezvoltarea abilităţilor de a face profit, scopul jocului este ca antreprenorul să aibă o afacere care să "muncească" pentru el şi prin care să obţină libertate şi împlinire personală, conform unui comunicat remis redacţiei.
"În trei cuvinte, StartUP Race este amuzant, interactiv şi educativ! Ne-am gândit, atunci când am creat StartUP Race, să fie în primul rând o provocare pentru cei care vor să devină antreprenori, dar şi pentru cei care au deja propriul business. Este un exerciţiu fidel de redare a paşilor şi realităţii din lumea afacerilor şi dezvoltă nu doar gândirea strategică, ci şi abilităţile decizionale şi operaţionale pentru obţinerea profitului. În plus, îi provoacă pe participanţi să < joace SMART antreprenoriatul > astfel încât să câştige şi altceva, la fel de important ca profitul: libertate personală. Şi, nu în ultimul rând, StartUP Race te ajută să îţi identifici punctele tari, dar şi vulnerabilităţile antreprenoriale pentru a afla cât de pregătit eşti pentru lumea reală a afacerilor", spune Cristian Oneţiu.
StartUP Race se adresează tuturor celor pasionaţi de antreprenoriat, cu vârsta peste 12 ani şi necesită prezenţa unui număr de 1-4 jucători. Durata jocului este de aproximativ 30 de minute/jucător, iar cea totală a unui joc cu 4 membri poate cumula un termen de aproximativ 2 ore. O rundă de joc echivalează cu o lună de business din viaţa reală. În primă etapă, jucătorul identifică potenţialii clienţi; evaluează nivelul de reputaţie necesar pentru a îi servi; închiriează spaţiul de lucru/modernizează; îşi face echipa, angajează sau concediază, după caz; cumpără bunurile pentru spaţiul de lucru (birouri, calculatoare). În cea de-a doua etapă identifică ce factori externi îi pot influenţa afacerea, urmând ca în a treia etapă să colecteze veniturile de la clienţi; să plătească cheltuielile lunare; să afle ce profit, pozitiv sau negativ, a obţinut.
Pe parcursul rundelor, participanţii vor învăţa cum să dezvolte propria companie de la zero, scalând afacerea pentru a putea satisface un număr cât mai mare de clienţi şi a obţine venituri maxime, vor testa concret paşii spre succes ai unui business, vor descoperi modurile prin care deciziile lor influenţează businessul, cum să dezvolte gândirea strategică şi cum să facă o analiză financiară. Şi, mai presus de toate, cum să identifice modalităţi de a stimula dezvoltarea afacerii pentru a echilibra balanţa între muncă, timp liber, fericire şi împlinire personală.
"StartUP Race" conţine 641 de piese (de la tablă de joc, fişe contabile, jetoane cu tipuri de afacere, cartonaşe de personaje, spaţii de lucru, cartonaşe angajaţi şi clienţi, până la bancnote din hârtie, discuri nivel salariu sau cuburi-marcaj ore lucrate şi ore suplimentare) şi începând de astăzi este disponibil la precomandă pe site-ul https://onetiu.com/startup-race. Primele 200 de bucăţi, în ediţie limitată, vor conţine şi un bonus: câte un voucher în valoare de 1.925 de lei, reprezentând o reducere de 50% pentru cei care doresc să se înscrie la cursul Smart Start-UP.