Cristian Popescu Piedone, pus sub acuzare pentru conflict de interese

L.B.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 29 septembrie 2016

Cristian Popescu Piedone

Cristian Popescu Piedone

Actualizare 13:24

Fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a declarat astăzi că procurorii i-au adus la cunoştinţă acuzaţia de conflict de interese şi a precizat că a dat şi o declaraţie în faţa procurorilor Parchetului General.

''Mi-a fost adusă la cunoştinţă acuzaţia de conflict de interese şi am dat o declaraţie. Urmează ca instanţa să se pronunţe la final'', a spus fostul edil, la ieşirea din sediul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), unde a stat aproape trei ore, potrivit unor surse din media.

(S.A.)

-----------

Fostul primar al Sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a ajuns la Parchetul General. El este audiat în dosarul în care este acuzat de conflict de interese, transmite Digi24.ro.

De asemenea, la Parchetul General au ajuns şi copiii săi.

Potrivit inspectorilor ANI, alte două societăţi care aparţin copiilor fostului primar Piedone au primit autorizaţii semnate de fostul edil.

În perioada 2013 - 2015, în calitate de primar, Piedone a semnat şase acorduri de funcţionare şi două autorizaţii de funcţionare pentru "God Trust Enterprises SRL", "Sport Team Kart SRL" şi "Chocoland SRL", ca urmare a cererilor formulate şi semnate olograf de către copiii acestuia, asociaţi şi administratori ai societăţilor comerciale, arată un comunicat al Agenţiei Naţionale de Integritate.

"Mai mult decât atât, începând cu anul 2013, S.C Sport Team Kart SRL, societate administrată de către fiul persoanei evaluate, a încheiat patru contracte cu Administraţia Domeniului Public Sector 4, instituţie subordonată Consiliului Local Sector 4, pentru ocuparea unei suprafeţe de 400 mp, însă în urma măsurătorilor efectuate a rezultat că aceasta ocupă suprafaţa de 2.234 mp", precizează ANI în comunicat.

Chiria ajungea astfel la 0,07 lei/metru pătrat/zi, doar în sezon, pentru spaţiul de 2.234 de metri pătraţi din parcul Lumea Copiilor.

Contractul era semnat până în 2019, dar după demisia din funcţia de primar a lui Cristian Popescu Piedone, în urma incendiului de la Clubul Colectiv şi a protestelor de stradă, firma lui Vlad Popescu a cerut, pe 29 decembrie 2015, rezilierea acestuia, potrivit Digi24.ro.

Contractul a încetat începând cu 1 ianuarie 2016.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb