CRISTIAN SEIDLER (USR): "Dacă ne uităm pe buget, suma ajutoarelor pentru pensionari este mai mică decât pensiile speciale"

M.C.
Politică / 12 decembrie 2022

Sursă Foto: Facebook - Cristian Seidler.

Sursă Foto: Facebook - Cristian Seidler.

Deputatul USR, Cristian Seidler, l-a criticat, astăzi, pe ministrul muncii, Marius Budăi, după avizul favorabil obţinut pe proiectul de buget al ministerului în comisiile de specialitate, afirmând că pensionarilor nu li s-au alocat "nici măcar banii ce le-au fost promişi, iar suma ajutoarelor pentru pensionari, dincolo de pensii, este mai mică decât suma pensiilor speciale", relatează Agerpres.

"În România se plătesc 63 de milioane de puncte de pensie contributivă pe an, dacă înmulţim această valoare cu acel 1.785 de lei, cât va fi punctul de pensie, veţi vedea că veţi obţine o sumă cu 4,5 miliarde de lei mai mare decât ceea ce Ministerul Muncii, deci Guvernul României a prevăzut în Legea Bugetului asigurărilor sociale de stat pentru plata pensiilor contributive. Acest lucru nu se întâmplă pentru prima dată, s-a întâmplat şi anul trecut, nu este o greşeală matematică de calcul, nu pot să cred că nu se poate face o înmulţire, este o chestiune intenţionată. Dar mesajul pentru pensionari este foarte clar din punctul nostru de vedere, nu li s-au alocat nici măcar banii ce le-au fost promişi. (...) Nici măcar pentru 2023, PSD, aflat deja la guvernare de peste un an de zile, nu îşi propune să ajungă acolo unde promisese că va ajunge. E foarte interesant, dacă ne uităm la acest buget în întregul său, că suma ajutoarelor pentru pensionari, dincolo de pensii, este mai mică decât suma pensiilor speciale pe care ar trebui să le elimine până la finalul acestui an", a afirmat Seidler.

Seidler a adăugat că ministrul Budăi a minţit pensionarii când le-a spus că vor avea punctul de pensie la 1.875 de lei din septembrie 2022, când, de fapt, alocarea pentru pensiile contributive a scăzut.

"Deşi domnul ministru Budăi s-a luptat cu morile de vânt, de fapt, s-a prefăcut mai mult, cu acel 9,4% din PIB, dar în mod cu totul interesant, în acest an, dânsul, ministerul pe care îl conduce, acest Guvern al sărăciei îşi propune să cheltuie, să aloce pentru pensiile contributive 6,9% din PIB. Anul trecut, pentru anul 2022 şi-a propus să cheltuie 7,32% din PIB. În puncte procentuale, alocarea pentru pensiile contributive a scăzut. În total, pensii contributive şi pensii speciale vor reprezenta, pe datele de la Guvern, 7,8% din PIB (...). Problema e că a minţit pensionarii spunându-le că vor avea punctul de pensie de 1.875 de lei, din septembrie 2022, a minţit pensionarii spunându-le că nu poate creşte pensiile din cauza acelui 9,4% din PIB. Într-un final minte, spunând că va îndeplini jalonul 215, adică eliminarea pensiilor speciale din cheltuielile publice din România", a punctat Seidler.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. De la PSDNL nu te poti astepta sa aiba grija de popor . Ei au grija de burghezia bugetara si de cei cu pensii nesimtite . Dar vine 2024 si atunci o sa ne razbunam la urne . Pnl ma tradat si si-a batut joc de votul meu . Ia scos de la guvernare pe cei de la USR pt a guverna cu psd . Din acest motiv pnl mai are doar 7% in intentia de vot a romanilor . Sper sa ajunga la mai pvin de 5% si sa nu mai intre in parlament .

    1. Și eu sper la fel. Să ajungă acolo unde le e locul alături de ceilalți trădători, noii și vechii marxiști, USR și PSD.

      Mă ajuți puțin, ca să nu mor prost!? Cum se face ,ca atunci când e vorba și tangential despre USR imediat apar trolii ca tine! Sunteți plătiți sau ce se întâmplă?

    Pensiile speciale sunt cele mai importante,pensiile mici neimportante ptr că sunt ale unor oameni neimportanți...pleava

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb