CRISTINA POCORA: "Comisiile au adoptat un amendament prin care salariile bugetarilor cresc cu 10%"

Andrei Stan
Politică / 10 noiembrie 2015

Actualizare 16:15 Sed Lex: "Creşterea se aplică doar salariaţilor care nu au beneficiat de nicio majorare salarială în 2015"

Alianţa naţională a sindicatelor bugetarilor Sed Lex transmite, prin intermediul unui comunicat de presă, că numai salariaţii din sectorul bugetar care nu au beneficiat de nicio majorare salarială pe parcursul anului în curs vor beneficia de majorarea aprobată astăzi de Camera Deputaţilor.

"Pentru o corectă informare, aducem la cunoştinţa opiniei publice faptul că în Comisia de Muncă din cadrul Camerei Deputaţilor a fost aprobată creşterea salarială de 10% în sectorul bugetar care se va aplica numai salariaţilor care nu au beneficiat de nicio majorare salarială pe parcursul anului 2015, respectiv:

- Administraţia publică centrală şi locală;

- Siguranţa naţională, jandarmerie, poliţie, inspectorate pentru situaţii de urgenţă;

- Unităţile de cultură şi teatru", se arată în comunicat.

(S.A.)

-----------

Comisiile pentru muncă şi pentru sănătate din Camera Deputaţilor au adoptat astăzi un amendament la Ordonanţa 35/2015, propus de un parlamentar social-democrat, potrivit căruia salariile tuturor bugetarilor se majorează cu 10% începând cu 1 decembrie, a anunţat deputatul liberal Cristina Pocora, potrivit unor surse din presă.

Pocora, membru al Comisiei de muncă, a precizat că acest amendament a fost făcut de preşedintele comisiei Adrian Solomon la proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 35/2015 prin care salariile personalului din sistemul public sanitar se măresc cu 25% începând cu 1 octombrie 2015.

"A fost introdus la votul Ordonanţei 35/2015 privind creşterile salariale, de către colegii de la PSD, un amendament care practic înseamnă creşterea salariilor în sistemul bugetar de la 1 decembrie 2015 cu 10%. Noi am cerut să ni se prezinte din partea Guvernului impactul bugetar pentru această măsură pentru că în tot cursul anului, când a fost vorba de alocaţii pentru copii, de susţinerea familiei, de creşteri salariale, Guvernul Ponta ne-a spus că nu sunt bani. De asemenea, tot Guvernul Ponta şi doamna Rovana Plumb ne-au tot amăgit că vine legea salarizării în sistemul bugetar şi că fiecare categorie va primi un nivel de salarizare care să reflecte adevărata ei valoare. Astăzi ne-am trezit la comisie cum colegii de la PSD au băgat acest amendament la care Ministerul de Finanţe, reprezentat la nivel de secretar de stat, ne-a explicat că impactul bugetar ar fi în jur de 5 miliarde de lei pentru anul 2016 şi că el nu poate fi susţinut decât cu reducerea de cheltuieli din altă parte", a declarat Pocora, la finalul şedinţei comune a comisiilor pentru muncă şi pentru sănătate.

Aceasta a adăugat că PNL a cerut o discuţie clară şi transparentă pe acest subiect pentru că este firesc ca pe o asemenea propunere legislativă să fie cunoscute toate datele, iar Executivul să spună dacă sunt bani pentru majorare.

"Dacă sunt bani, foarte bine, atunci să-i dăm şi să ne asumăm acest lucru. Dacă nu sunt sau dacă ei trebuie tăiaţi din altă parte, trebuie să ştim exact de unde, în aşa fel încât lucrurile să fie transparente şi cred că este o decizie pe care trebuie să o ia noul Guvern şi noul premier, dacă pentru anul 2016 se susţine acest lucru. Aceasta este poziţia pe care o vom avea la plen şi pe care am avut-o în comisie. Noi ne-am abţinut de la votul pe acest proiect de lege şi solicităm foarte clar să vedem cifrele, să nu repetăm nici greşeala când economia duduia şi profesorii au fost păcăliţi cu acea majorare de salarii care nu s-a plătit şi să nu permitem PSD să pârjolească România acum înainte de a pleca de tot de la guvernare", a susţinut Pocora.

Deputatul PNL a mai afirmat că pentru acest amendament au votat 21 de deputaţi, cei din majoritatea parlamentară, în timp ce liberalii s-au abţinut.

Proiectul de lege se află pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor şi a fost adoptat de Senat. Ordonanţa 35/2015 prevede că începând cu data de 1 octombrie anul acesta cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor funcţiei de bază/salariilor funcţiei de bază/indemnizaţiilor de încadrare de care beneficiază personalul din sistemul public sanitar se majorează cu 25% faţă de nivelul acordat pentru luna septembrie 2015.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. O mare prostie! In sistemul bugetar nu nivelul salariilor este problema ci calitatea celor care conduc si mpdul de ierarhizare a salariilor. Si fara majorare sunt mai mari decat in sistemul privat (ceea ce este o anomalie ce are ca efect principal incurajarea nepotismelor si implicit a incompetentei care oricum este deja prea mare in sistemul bugetar).

    1. Daca nu sttiti nu vorbiti.\eu dupa 25 de ani vechime cu studii superioare am putin mai mult decat un salariat nou angajat . Nu stiu ce salarii ati vazut dvs dar nu generalizati.\\\\\\\\ de aceea toti cred ca bugetarii sunt platiti la fel.Noi in cultura avem nici jumătate decat cei in politie, isu ,jandarmerie, profesori,sanatate

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb