CRISTINA PRUNĂ: "Avem un guvern care doar vrea să dea în cap mediului privat pentru a putea plăti pensii speciale şi PNDL-uri"

G.D.
Politică / 8 iulie 2022

"Avem un guvern care doar vrea să dea în cap mediului privat pentru a putea plăti pensii speciale şi PNDL-uri"

În primele 5 luni ale anului 2022 au fost radiate aproape 30.000 de firme, cu peste 9% mai multe companii decât în aceeaşi perioadă din 2021, afirmă deputatul Cristina Prună (USR), care arată că majoritatea radierilor au fost înregistrate în comerţul ridicata şi cu amănuntul.

"PSD şi PNL distrug economia României. Efectele politicilor proaste încep să se vadă. De la plafonarea preţurilor la energie, reducerea de 50 de bani/litru la carburanţi şi creşterile nemiloase de taxe, toate au un efect devastator asupra românilor şi a economiei. Toate acestea înainte de a intra în vigoare noile creşteri de taxe care vor lovi tot în antreprenorii români. (...) Urmează o criză economică, iar coaliţia PSD-PNL face tot posibilul să o facă şi mai greu de suportat. Soluţia? Reducerea cheltuielilor statului, oprirea creşterilor de taxe şi reducerea taxelor pe salarii. Din păcate avem un guvern care doar vrea să dea în cap mediului privat pentru a putea plăti pensii speciale şi PNDL-uri", scrie Cristina Prună, pe pagina oficială de Facebook, care solicită actualei coaliţii de guvernare să nu majoreze taxele şi impozitele.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Pensiile speciale sunt maruntis fata de risipa facuta la administrarea si cheltuirea bugetelor publice locale si central. Nu ca nu ar conta si acei bani, dar moneda care se tot bate de ani de zile pe acest caz deviaza atentia de la alte cheltuieli problematice mult mai costisitoare

    1. Pensiile speciale sunt 2 miliarde de euro anual. Înmulțit cu o cârcă de ani de pana acum se ajunge la jumătate din datoria externa din acest moment. De parte de a fi mărunțiș. Asta cu mărunțișul este o fumigena securista.

      2 miliarde de euro reprezintă 0,9% PIB. E o sumă măricică însă măcar banii ăia rămân în România în proporție de 80-90%. O parte din ei chiar revin la bugetul de stat prin TVA și alte taxe.

      Însă din 2-3% PIB pentru înarmare mai nimic nu rămân în țară. Acolo ar trebui umblat în primul rând însă acolo sunt șpăgile pentru stăpânii României. 

    Nu pnl cu usr țipau în campania din 2019 ca dacă vin la guvernare taie pensiile speciale,minciuni și promisiuni pentru fraieri

    1. cred ca cine asculta ce spune aceasta RAPANDULA ,este dus cu capu.Pai nu guvernarea PNL-USR a dus Romania in colaps. Nu CATU si ministrii USR au facut PRAPAD in timpul pandemiei cu banii tarii,cumparand in nestire vaccinuri si materiale anticovid de miliarde de euro,care nu aui folosit la nimic./ Acesti neomarxisti,trebuie incolonati si dusi in RUSIA sa ingroase armata lui PUTIN. Multi dintre ei,trebuie arestati ,judecati si condamnati pentru SUBMINAREA ECONOMIEI NATIONALE. De cine insa, cand procurorii sau facut ca muncesc in cazul furtului flagrant de VOTURI la sectorul 1 ,iar SRAINA GUADELUPEZA,a DISTRUS SECTORUL 1 cel mai bogat oras din romania. Presedintele,chiar daca a vazut furtul la televizor,a decretat ca alegerile au fost corecte si astfel si procurorii sau ascuns dupa poalele lui CLOTILDE.!

      Mai rar analfabeți economici și gropari mai mari ca ăștia ăia din guvernul PNL-USR care au crescut datoria publică cu 40%.

      Culmea e că habarniștii și groparii ăia au tupeu în continuare să dea lecții! 

      Si dupa ce au fost inlaturati cei de la USR a fost adus PSD la guvernare.

      Acum e bine, nu ? 

      Evident ca e bine pentru ei, au bratele pana la subtiori bagate in contributia cetateanului de rand la buget... si pe principiul hotul striga hotii, cum sunt postacii de mai sus, incearca sa abureasca si sa dea cu fum audientei. Din pacate analfabetismul in romanica este urias si merge vrajeala lor.

    foarte corecta afirmatia dar si voi sinteti partasi la guvernare.....toti niste hoti si mincinosi, cei mai mari evazionisti. Pt voi nu exista legi....mintit, furati si sinteti si platiti pt asta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb