CRISTINA PRUNĂ, USR: "USR îl va rechema în Parlament pe ministrul Energiei pentru a da explicaţii cu privire la preţurile la energie"

G.B
Politică / 9 februarie 2022

Cristina Prună

Cristina Prună

Uniunea Salvaţi România îl va rechema în Parlament pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, pentru a da explicaţii cu privire la creşterea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale şi pentru a prezenta soluţiile pe care le are pentru criza din energie, potrivit Agerpres.

Deputatul USR Cristina Prună a declarat astăzi, la Parlament, că "PSD, PNL şi actuala majoritate au făcut bloc în faţa ministrului Virgil Popescu şi au respins moţiunea simplă" la adresa lui.

"Virgil Popescu este responsabil pentru bătaia de joc în ceea ce priveşte criza facturilor la energie. Şi-a bătut joc de milioane de români, de întreprinderile româneşti, unele dintre ele s-au închis rând pe rând, şi de un întreg sector energetic. Astăzi, în Parlament, în loc să vorbim despre această moţiune simplă şi în loc să îl avem pe ministrul Virgil Popescu prezent în sală, PSD şi PNL au schimbat total agenda şi ne-au pus pe masă un regulament prin care să interzică live-urile parlamentarilor în clădirea Parlamentului. De parcă asta îi interesa pe români, de cum parlamentarii fac sau nu fac live-uri aici în Parlament", a spus Cristina Prună.

Ea a subliniat că USR condamnă comportamentul violent în Parlament, însă miercuri trebuia să se vorbească despre moţiunea simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu.

"Românii trebuie să ştie că, de la 1 aprilie, acest Guvern şi acest ministru nu au nicio soluţie pentru a calma preţurile la energie şi gaze naturale. De aceea, Virgil Popescu trebuie să vină în Parlament şi să dea explicaţii, iar noi, USR, îl vom rechema în Parlament pentru a vedea care sunt soluţiile pentru această criză pe termen scurt, dar şi pe termen mediu sau lung, să avem investiţii şi să putem să reclădim acest sector energetic. Pentru că USR face ceea ce spune, astăzi vom depune şi un proiect de lege tocmai pentru a încuraja investiţiile în sectorul energetic, investiţiile în noi capacităţi de producţie de energie regenerabilă şi în stocarea de energie electrică", a afirmat aceasta.

Camera Deputaţilor a respins, miercuri, moţiunea simplă iniţiată de USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu. S-au înregistrat 98 de voturi 'pentru', 190 'împotrivă' şi 4 abţineri.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. E ,, băiat deștept " că a spălat putina .

    Neomarxiștii de la USR sunt CEI MAI IPOCRIȚI. Atât ei cât și PNL au împins liberalizarea prețurilor la energie care-a produs un cataclism de proporții pentru economia și populația României. Acum se dau mironosițe și dau vina doar pe catastrofa Virgil Popescu pentru explozia prețurilor.

    1. Liberalizarea era coapta de mult sa se intample dar autoritatile nu au facut nimic serios sa o pregateasca.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb