Criză de materie primă la "Laminorul" Brăila

Ziarul BURSA #Companii / 6 ianuarie 2004

Societatea "Laminorul" din Brăila a intrat în noul an cu grave probleme legate de aprovizionarea cu materie primă, ca urmare a sistării, de către ISPAT Sidex Galaţi, a furnizării produselor necesare prelucrării. Liderul de sindicat de la Laminorul SA Brăila, Constantin Iarca, a declarat, ieri, pentru Rompres, că măsura luată de ISPAT Sidex Galaţi este justificată, deşi sis-tarea a dus la producerea unei crize în cadrul întreprinderii.

"Măsura luată de Combinatul de la Galaţi este justificată, ţinînd cont că plata materiei prime se făcea, în ultima vreme, cu foarte mare întîrziere. Acum, am ajuns să aducem materie primă, cu mari greutăţi din cauza transportului, din Bulgaria, unde am găsit mai multă înţelegere decît la vecinii noştri de la Galaţi", a spus Constantin Iarca. Acesta a precizat că, din lipsa de materie primă, în 2003, au fost concediaţi 355 de salariaţi, din totalul de 1.000, cît are societatea, iar, începînd cu 15 decembrie, activitatea Laminorului a fost închisă temporar din aceeaşi cauză.

De altfel, în 2003, Laminorul s-a confruntat cu o serie de crize legate de alimentarea cu materie primă, din această cauză, o parte din personalul rămas după concedierea colectivă a fost trimis acasă şi a beneficiat de 75% din salariu.

Întreruperea activităţii în mai multe secţii a dus la apariţia de sincope şi la capitolul încasări, situaţie care a generat acumularea de datorii la plata drepturilor salariale către angajaţi. Nici muncitorii disponibilizaţi nu şi-au primit plăţile compensatorii, promise în momentul în care au plecat din societate, motiv pentru care au acţionat în instanţă noul patron, "Tubman Internaţional" Ltd.

În tot acest timp, relaţia patronat-sindicat a fost tensionată, muncitorii ieşind, în repetate rînduri, în stradă pentru a-şi cere drepturile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb