CRIZĂ ÎN ENERGIE: Un grup al Termocentralei Rovinari a fost închis

M.I.
Miscellanea / 17 ianuarie 2019

Un grup al Termocentralei Rovinari a fost închis

Ministrul Energiei, Anton Anton, şi secretarul de stat Doru Vişan vor avea, astăzi, o noua întâlnire cu liderii sindicali din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), ca urmare a reluării grevei in carierele CEO, a anunţat ministerul. În noaptea de miercuri spre joi, una din cele trei unităţi funcţionale ale termocentralei de la Rovinari a fost închisă pe fondul reducerii rezervelor de cărbune.

"Ministrul Energiei Anton Anton impreuna cu Secretarul de Stat Doru Visan vor avea in cursul zilei de astazi, 17 ian 2019, o noua întâlnire cu liderii sindicali din cadrul Complexului Energetic Oltenia, urmare a reluării grevei in carierele CEO. Discutiile vor avea loc începând cu ora 12:00 la sediul Prefecturii din Targu Jiu", se arată în comunicatul ministerului, conform News.ro.

În urmă cu o săptămână, minerii de la CEO au declanşat o grevă, fiind nemulţumiţi de condiţiile de muncă. Ei au obţinut ulterior unele majorări salariale, dar o parte dintre ei nu au renunţat la protest.

Astăzi dimineaţa Termocentrala Rovinari mai lucra cu două grupuri, unul urmând a fi oprit în cursul zilei, iar celălalt mâine. Un alt grup a fost oprit în noaptea de miercuri spre joi.

Termocentrala Turceni lucra cu un grup din patru, termocentrala de la Işalniţa cu ambele grupuri, dar mai are cărbune pentru 3-4 zile, la termocentrala din Craiova lucrează cu un grup din două, încercând să drămuiască lignitul pentru a nu lăsa oraşul fără agent termic.

Potrivit datelor Transelectrica, unitatea respectivă va rămâne închisă până pe 20 ianuarie, ora 23.59.

În data de 16 ianuarie, Tribunalul Gorj a pronunţat sentinţa judecatorească prin care a constatat nelegalitatea grevei şi a dispus încetarea acesteia, a anunţat CEO.

"Precizam că, în această perioadă, preţul pe piaţa de echilibrare pe care trebuie să îl plătească C.E. Oltenia pentru compensarea energiei nelivrate este la un nivel deosebit de ridicat. În aceste condiţii, paguba adusă societăţii pentru nefuncţionarea grupurilor energetice, ca urmare a nerespectării hotărarii instanţei de judecată, poate depăşi zilnic suma de cca 15 milioane lei", se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb