CRIZA MIGRAŢIEI: Scandal Italia-Austria privind fluxul de migranţi

Ziarul BURSA #Internaţional / 6 iulie 2017

Cancelarul austriac: "Nu vom trimite tancuri la graniţa cu Italia"

Cancelarul austriac Christian Kern a dat asigurări că Viena nu va trimite tancuri la graniţa cu Italia şi că a fost vorba de o neînţelegere, subliniind că are o cooperare "foarte bună" cu Roma, relatează Sky News, potrivit News.ro. Potrivit lui Kern, nimic nu sugerează că Italia nu ar controla situaţia la graniţă în ceea ce priveşte migranţii.

Anterior, ministrul austriac al Apărării, Hans Peter Doskozil, a declarat că vor fi impuse "foarte curând" controale în pasul Brenner, la frontiera cu Italia, ceea ce a generat un răspuns furios din partea Romei. "Mă aştept să fie necesar în curând controlul la frontiere şi o misiune de asistenţă" (a armatei), a declarat Doskozil. "Aceste măsuri se vor dovedi indispensabile dacă afluxul (de migranţi) către Italia nu încetineşte", a declarat el pentru ediţia online a ziarului vienez Krone.

Un alt oficial din Ministerul Apărării a precizat că patru vehicule blindate şi 750 de militari sunt pregătiţi pentru a fi desfăşuraţi, dacă va fi nevoie.

Ministerul Afacerilor Externe al Italiei a anunţat marţi că l-a convocat pe ambasadorul Austriei, după declaraţiile făcute de ministrul austriac al apărării privind posibila desfăşurare de militari la frontiera dintre cele două ţări, informează AFP, citat de Agerpres.

Austria are deja controale la graniţa cu Ungaria, dar respectă în rest principiul graniţelor deschise din UE.

Peste 83.000 de migranţi au fost salvaţi de la începutul acestui an în timp ce încercau să traverseze Marea Mediterană şi au debarcat în porturile Italiei, potrivit Naţiunilor Unite. De asemenea, alţi 2.160 de migranţi s-au înecat de la începutul anului în timp ce încercau să traverseze ruta Libia-Italia.

Guvernanţii italieni insistă asupra extinderii programului de relocare a refugiaţilor, care este limitat la azilanţi din Eritreea şi Siria. În ultimii doi ani, doar 5.001 solicitanţi de azil au fost relocaţi în 18 ţări europene din Italia. Asta înseamnă 14% din ţinta de 34.953 de migranţi fixată de către Bruxelles.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb