CRONICA UNEI MINCIUNI -ZIUA A II-A : De la "ne-a smuls microfonul", la "a luat cu japca microfoanele"

MAKE
Ziarul BURSA #Politică / 9 aprilie 2010

  • document ataşat Comunicatul Partidului Conservator
    apasă aici pentru a descărca.

    Minciuna difuzată alaltăieri de Realitatea TV, cum că premierul Emil Boc le-ar fi smuls microfonul aflat în mâna ziaristei trimise la Senat, a căpătat, ieri, variante ("Boc a confiscat microfonul" sau "Boc a arestat microfonul"), între care se distinge drept campioană titulatura din Jurnalul Naţional : "Boc a luat < cu japca > microfoanele ziariştilor".

    Nu mai este vorba de un microfon/o ziaristă, ci am trecut în faza a II-a: acum este vorba despre ziariştii aflaţi la Senat, cărora le-au fost luate cu japca microfoanele.

    Două organizaţii din breasla ziariştilor - Patronatul Presei din România ROMEDIA şi Convenţia Organizaţiilor de Media - au difuzat comunicate de protest faţă de gesturile abuzive ale premierului.

    "Patronatul Presei din România - ROMEDIA - protestează împotriva violenţei fizice şi verbale manifestate de premierul Emil Boc în relaţia cu jurnaliştii de la posturile de televiziune Antena 3 şi Realitatea TV".

    Probabil că, în faza a III-a, ziariştii vor fi fost bătuţi, iar în a IV-a, răpiţi în Irak.

    "Boc e frate cu Bin Laden" vor fi titlurile de săptamâna viitoare.

    Bin Laden are vreo cincizeci de fraţi, plus-minus un boc.

    O eroare neglijabilă în presa română.

    "Primul ministru s-a declarat deranjat de faptul că posturile tv insistă să promoveze informaţiile legate de numărul mare de secretari de stat din ministere, număr care trebuia redus conform declaraţiilor oficiale formulate în luna octombrie", susţine comunicatul Convenţiei Organizaţiilor de Media.

    Nu.

    Asta este o altă minciună.

    Premierul nu s-a declarat deranjat de asta.

    Premierul s-a declarat deranjat că Realitatea TV ar fi dezinformat cum că ar fi crescut numărul secretarilor de stat la Ministerul Economiei, când, după cum susţine el, numărul lor este staţionar, deşi s-a comasat cu Ministerul pentru IMM-uri.

    De ce minte comunicatul Convenţiei Organizaţiilor de Media ?

    Habar n-am.

    Convenţia numără circa patruzeci de membri, organizaţii din breasla ziariştilor, care la rândul lor au, fiecare, cinci, douăzeci, cincizeci de membri şi chiar mai mulţi - organe de presă ori profesionişti ai industriei media.

    Comunicatul mincinos reprezintă sute de jurnalişti.

    Vor fi fost ei de acord cu textul comunicatului?

    Vă asigur că nu.

    Lucrurile merg aşa: la Convenţie, cei cinci oameni din "Comitetul pentru reacţie rapidă" au o reacţie rapidă şi scriu comunicatul mincinos, pentru care nu au timp să-l supună aprobării.

    De aici rezultă că sute de ziarişti mint.

    Peste multul zomot pentru nimic, Partidul Conservator s-a trezit să dea şi el un aşazis "comunicat" - în realitate este un pamflet de la un cap la altul. Deşi este semnat "Biroul de presă", comunicatul este o farsă (îl reproducem integral ca document ataşat - vezi deasupra articolului).

    În ocazia asta, Partidul Consevator confirmă că numele său potrivit ar fi "Partidul Televizor" - ce treabă are el cu acuzele formulate de Emil Boc la adresa Antenei 3?

    Faptul că Dan Voiculescu este tatăl proprietarelor trustului de presă şi în acelaşi timp, fondatorul partidului, nu este decât o coincidenţă nesemnificativă.

    Desigur, în ocazia comunicatului-pamflet, Biroul de presă al partidului a confundat locul de muncă cu slujba de la televiziune.

    Opinia Cititorului ( 14 )

    1. Domnule Make, de "vedete" ca Becali, Bahmuteanca cand incepeti sa scrieti? Este a doua zi cand isistati pe un subiect politic care nu are nimic in comun cu titlul ziarului.

      1. Gresiti : daca judecati mai putin suparat pe mine,atunci veti conchide ca nu eu sint cel care insista in subiectul minciunii,ci minciuna revine,se amplifica si urmareste un program de manipulare prin presa. Am doua motive temeinice sa urmaresc procesul : 1) sa ofer cititorilor nostri posibilitatea sa stie ca nu sint izolati in acest fluviu de minciuni - oamenii de afaceri au nevoie de un mediu rational,realist,de bun simt,ca sa-si adopte deciziile intr-un context confortabil intelectual,iar nu ca la balamuc ; 2) BURSA este,in primul rind un ziar,si abia in rindul al doilea este un ziar specializat financiar (de aceea, in situatii speciale, isi permite atitudine cetateneasca) si ne priveste imaginea globala a presei (romanesti,cel putin),trebuind sa ne delimitam de ceea ce consideram toxic in breasla noastra. Cum ati mai avea incredere in BURSA si cum ati mai acccepta BURSA ca instrument de lucru in afaceri, daca am lasa impresia ca afacerile sint o lume paralela cu societatea ? Informatia financiara importanta a zilei de ieri se regaseste integral in BURSA de azi . Care este ratiunea reprosului?

        Cum nu vezi legatura. Make Mincinosu Manipulatoru se simte bine in baia minciunii. are un interes clar. Sa nu crezi ca zgirie hirtia de amorul artei. El este indragostit de minciuna ca porcul de dovleac.

        Din nou: BRAVO MAKE ! si nu-i baga in seama , asta ii va deranja cel mai mult.

        Uite ca au mai trimis in arena un incilcit. Eu asa as traduce pe IGHEM ; i ghem , adica o "incalceala" de fire care dau ghemul - asta-i ghemuit tare de tot. 

        spiriul de clan te domina. Este clar ca nu accepti nici o opinie care nu corespunde cu BRAVOMAKE. Servetse-l mai departe cu aceiasi abnegatie. Oricum persnajul MMM este arhicunoscut pentru "corectitudinea" sa. Ti se vede culoarea vinata atunci cind scrii in apararea lui MMM. Incep sa cred ca Masters este MMM.

        In shita lui I L Caragiale, Make este un troglodit mincinos, unmanipulator ordinar, o lichea fara pereche. Acesta mintea cu nerusinare incercand sa-l manipuleze pe amicul sau Lache. Adevarul a iesit la iveala, iar Mache a suferi o corectie binemeritata. Sa fie vreo asemanare intre persoana ce se ascunde in spatele pseudonimului Make! De ce nu-si semneaza articolul cu numele adevarat. Cred ca este o lipsa de raspundere. De pilda, eu nu stiu cine este acest Make.

        Si ce-i daca nu stii ? ar trebui sa stii ?

        Cu ce te-ar ajuta de ex. daca ar semna Lory ? ce conteaza in fapt, continutul articolului sau un nume sub el ?. 

      Tot mai multi ziaristi sunt afectati de virusul portocaliu. Sau poate e doar o strategie de supravietuire pentru viitor. Se simte in aer dictatura, chiar si asa cu masca democratiei. Dar unii pur si simplu simt nevoia sa slugareasca. Oare make din ce categorie face parte?

      1. Va spun eu cine este Make; este cel care, aproape singur, a informat corect cititorii intre cele doua tururi ale alegerilor prezidentiale si a aratat cu degetul spre impostori; ceea ce face si acum , chiar daca puteti mastica sau nu aceasta.

        Verificati aceasta in editorialele Bursa din acea perioada. 

        Mai postacilor (aici il includ si pe George care n - a avut loc in titlu), ati plecat de pe Capital si v-ati pus ca plosnitele pe Bursa ?! Astea - s noile sarcini de serviciu ?! De ce trebuie voi sa balacariti si sa bagati confuzie (apropos , ce legatura are primul -ministru Boc cu Bahmuteanca ? Vi se pare ca intra in aceeasi categorie ?!) in toate subiectele care privesc guvernarea "portocalie" , cum va place s - o etichetati ?! Pentru ca a bagat frica in ai de va platesc ?! Chiar si asa ,folositi si voi graiul articulat , ca intre timp s - a inventat !

        Si de ce sariti sa - l muscati de picior pe MAKE , omul a facut reactie la grosolanele manipulari pe care le practica de multa vreme (si vad ca nu se mai opresc !) cele 2 binecunoscute trusturi de massmedia cu patroni penali ? Si oricum , MAKE a folosit ironia subtila , de ce veniti voi sa dati cu ghioaga si cu laturi ?! Va e chiar imposibil sa credeti ca mai sunt si oameni care gindesc cu capul lor si nu care abereaza in transa , injectati cu mizerii si laturi ?!

        Sancta simplicitas!

        MAKE, esti vedeta iarasi; vezi cum fierbe fierea-n ei !! 

        CAINII LATRA URSUL MERGE! HA HA HA! Bravo MAKE

        Multumesc tuturor ca mi-ati citit articolul.

        Port recunostinta celor care m-au aparat.  

        A intrat in obisnuinta sa fie discutat autorul, iar nu subiectul si opinia asupra sa.  

        Inainte,faptul ma scotea din sarite, pentru ca este un truc jenant, care anuleaza posibilitatea dezbaterii. Astazi,insa,am vrut sa semnalez ca insasi presa il foloseste, ca sa camufleze adevaratul subiect ridicat de sarmanul Boc (manipularea,distorsionarea,fa lsificarea realitatii de catre presa),acoperindu-l cu galagia minciunii despre smulgerea microfonului.  

        Presa nu a gasit o replica ceva mai elaborata (desigur,se poate,mai ales contra sarmanului Boc).  

        Din pacate,fibra intelectuala a presei noastre este cam flasca.  

        De ce ne-am mai mira ca o parte a publicului este satisfacuta sa o preia in aceste metode de doi bani,care nu presupun nici un efort de gindire,dar lasa impresia ca ar participa la dezbaterea problemelor cetatii ?  

        O functie a presei este sa consolideze standardul cultural public.

        Multumesc tuturor,inca o data! Noapte buna! 

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    16 Aug. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9754
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
    Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    hipo.ro
    hipo.ro
    energyexpo.ro
    roenergy.eu
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    oaer.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb