CSA a sancţionat firma de asigurări "Unita", fără să suspende conducerea

N.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 13 iunie 2007

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a dispus unele sancţiuni şi a propus un program de remediere a deficienţelor constatate la compania Unita, dar nu se pune problema impunerii unui regim de supraveghere sau a suspendării conducerii, a spus pentru NewsIn Dan Constantinescu, membru în CSA.

"În urma controlului sunt stabilite modalităţi de remediere, termene de remediere şi un res­ponsabil din partea conducerii, iar dacă acestea nu sunt respectate, conducătorii societăţii de asigurări urmează să fie sancţionaţi", a spus Constantinescu.

El a precizat că la Unita este vorba despre un control de fond, care se referă la toată activitatea companiei din ultimii doi ani. "O parte din deficienţe au fost deja rezolvate în timpul controlului, iar neregulile întâlnite nu sunt de natură să conducă la supraveghere sau adminis­trare specială a societăţii. A fost un control ca oricare altul, care s-a încheiat cu observaţii, sancţiuni şi un program de măsuri care trebuie respectat. Sancţiunile nu sunt atât de dramatice încât să conducă la suspendarea con­ducerii", a continuat Constantinescu.

Reprezentantul CSA a mai spus că anual sunt efectuate peste 20 de controale de fond la societăţile de asigurări, care au în vedere întreaga activitate a acestora.

Acţionarii majoritari ai Unita SA Bucureşti este societatea românească Omniasig SA cu o participaţie de 55,0013% din acţiuni şi societatea austriacă Wiener Stadtische Versicherung AG Viena Insurance Group, care deţine 44,9979% din acţiuni.

Unita este membră a Vienna Insurance Group, ca şi Omniasig, Omniasig Asigurări de Viaţă şi Agras. Grupul austriac deţine 99,99% din acţiunile Unita. Compania a înregistrat, în 2005, un profit net de 283.641 lei şi venituri totale de 381,19 milioane lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb