CSAT discută astăzi rapoartele instituţiilor în urma tragediei de la Caracal

M.A.
Politică / 30 iulie 2019

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) discută astăzi, de la ora 13.00, rapoartele instituţiilor în urma tragediei de la Caracal. În ultimele zile, şeful Poliţiei Române a fost demis, iar şeful STS a demisionat.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, duminică seara, la Cotroceni, că toţi cei responsabili de tragedia de la Caracal vor trebui aspru sancţionaţi, de la Interne, STS, de la toate instituţiile. Preşedintele a precizat că respinge abordarea politicianistă a Guvernului, care ar trebui să se gândească dacă nu cumva e autorul moral al tragediei. Iohannis a precizat că sunt soluţii punctuale cu care va veni în CSAT, inclusiv modificarea legislaţiei privind percheziţiile şi extinderea atribuţiilor DIICOT.

"Instituţii ale statului român nu au reuşit de această dată să-şi facă datoria, aceea de a proteja dreptul fundamental la viaţă. Este o realit sumbră care din nefericire nu mai poate fi schimbată. Cei responsabili vor trebui aspru sancţionaţi: de la Interne, STS, de la toate instituţiile. Dar pedepsele, oricât de severe şi binemeritate ar fi, nu aduc vieţile înapoi. Obligatoriu e să identificăm toate mijloacele pentru a preveni repetarea unor astfel de tragedii", a adăugat preşedintele.

Preşedintele a declarat că există soluţii şi că va cere prim-ministrului, ministrului Justiţiei şi ministrului de Interne să identifice soluţii concrete, inclusiv, dacă se impune, soluţii de modificare a legilor şi a procedurilor.

"În urma repetatelor intervenţii asupra legislaţiei penale şi procesuale penale, precum şi în contextul ultimelor acţiuni ale noilor instrumente inventate de PSD, s-a ajuns în situaţia în care cooperarea dintre poliţişti şi procurori se face deficitar, iar cel care suferă este cetăţeanul român. Dacă autorităţile nu au instrumente legale clare pentru combaterea eficientă a criminalităţii, acest lucru trebuie rezolvat rapid! Aceasta nu scuză şi nici nu justifică însă atitudinea celor implicaţi!", a continuat şeful statului.

Premierul Viorica Dăncilă a criticat declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis, subliniind că nu a auzit decât "un discurs de campanie, o declaraţie marcată de oportunism, plină de sincope şi total lipsită de empatie".

De asemenea, ministrul Afacerilor Interne a aprobat propunerea conducerii Poliţiei Române de a împuternici în funcţia de inspector şef al IPJ Olt pe comisar-şef de poliţie Vasile Armaşu (director al Direcţiei de Ordine Publică, din cadrul I.G.P.R.). Totodată, ministrul Nicolae Moga a dispus noului inspector şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt măsuri urgente pentru evaluarea eficienţei actului managerial de la toate subunităţile de poliţie din judeţul Olt.

Ministrul de Interne a înaintat, luni, Guvernului şi Preşedintelui României, un raport referitor la acţiunile desfăşurate în cauză, anterior datei de 26 iulie a.c., urmând ca, după analizarea în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, acesta să fie făcut public.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb