CSAT: România şi-a respectat toate angajamentele pentru aderarea la spaţiul Schengen

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 1 octombrie 2010

CSAT: România şi-a respectat toate angajamentele pentru aderarea la spaţiul Schengen

România şi-a respectat toate angajamentele în ceea ce priveşte aderarea la spaţiul Schengen, este concluzia la care au ajuns membrii Consilului Suprem de Apărare al Ţării, în cadrul şedinţei de ieri, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

În documentul citat se arată: "În cadrul şedinţei au fost trecute în revistă rezultatele foarte bune ale evaluărilor realizate de către Comisia Europeană şi au fost stabilite priorităţile de acţiune pentru perioada următoa-re. Concluzia discuţiilor a fost că România şi-a respectat toate angajamentele la acest capitol".

Un alt aspect discutat în cadrul CSAT a fost problema crimei organizate. Şeful statului, Traian Băsescu, a subliniat că Ministerul Adminis-traţiei şi Internelor trebuie să intervină în forţă în cazul violenţelor provocate de clanuri sau grupări din zona crimei organizate. În acest sens fost discutată şi aprobată Strategia Naţională de Ordine Publică, care stabileşte ansamblul obiectivelor majore pe termen mediu în domeniul ordinii publice.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, grupul de lucru interinstituţional pentru combaterea evaziunii fiscale a prezentat o serie de rezultate obţinute de instituţii ale statului până în prezent: instituirea de măsuri asiguratorii asupra unor bunuri cu valoare de aproape 58 milioane euro, aplicarea de contravenţii în valoare de circa 18 milioane euro, confiscarea de bunuri şi numerar în valoare de circa 32 milioane euro, sau instituirea de obligaţii fiscale suplimentare în valoare de 361 milioane euro.

Un alt subiect aflat pe ordinea de zi şi dezbătut în şedinţa CSAT a fost Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării. Obiectivul Strategiei este să angajeze statele riverane într-un proces de redimensionare a cooperării regionale, pentru susţinerea dezvoltării economico-sociale şi atingerea obiectivelor politicilor comunitare integrate, inclusiv cele stabilite de Strategia Uniunii Europene 2020.

Nu în ultimul rând, în cadrul şedinţei s-a discutat pe tema viitorului mandat al delegaţiei României, care va participa la Summit-ul NATO de la Lisabona, fiind aprobate liniile generale ale acestuia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb