Cseke Attila susţine necesitatea unei legi a Capitalei

A.D.
Politică / 9 ianuarie

Sursa foto: Cseke Attila/Facebook

Sursa foto: Cseke Attila/Facebook

Ministrul Cseke Attila susţine necesitatea unei legi a Capitalei, similară celor din alte capitale europene, informează Agerpres.

"Credem că este necesară o lege a Capitalei, Aşa cum multe capitale europene au o lege distinctă care reglementează procedurile de coordonare, relaţiile de relaţiile administrative şi de alt tip între Primăria Generală şi primăriile de sector, şi România trebuie să aibă o lege a Capitalei. Aceste discuţii vor avea loc şi în acest mandat. Această lege trebuie promovată şi trebuie să iasă din Parlament. De asemenea, o lege pe care o consider necesară, care să vină să răspundă la problemele de disparitate teritorială, adică diferenţele de dezvoltare economică", a afirmat Cseke Attila, într-o conferinţă de presă.

El a transmis că va purta discuţii cu primarii pe acest subiect.

"Aşa cum am avut discuţii şi în celălalt mandat, au fost mai multe discuţii legate şi de Codul urbanismului şi de PUZ-ul Capitalei - în această sală ne-am întâlnit cu toţii, şi cu primarul general, şi cu primarii de sectoare, şi cu arhitecţii-şef de la sectoare şi arhitectul şef al Capitalei. Vom avea aceste discuţii pentru că mecanismele trebuie făcute în aşa fel încât să fie eficiente în primul rând pentru cetăţean. Pe Codul urbanismului am avut un acord în 2022 legat de mecanismele de urbanism, să vedem dacă acest acord se mai menţine la nivelul primarilor şi primarului general", a menţionat Cseke Attila.

Ministrul subliniază, de asemenea, importanţa promovării mecanismelor pentru dezvoltarea economică a zonelor mai puţin dezvoltate şi continuarea consorţiilor administrative create în 2022.

"Dacă vrem ca cetăţenii români să aibă încredere în colaborarea între unităţile administrativ-teritoriale, ca să înţeleagă că a fi împreună o primărie cu altă primărie poate să aducă o dezvoltare comunităţii locale, atunci acest mecanism trebuie pus în aplicare într-un mod mai hotărât. Astăzi avem doar trei astfel de consorţii administrative organizate în ţară. Ne trebuiesc mult mai multe. Sunt proiecte de investiţii care pot fi derulate împreună de aceste UAT-uri şi ne trebuie un program care să susţină nu numai funcţionarea, dar şi investiţiile derulate prin asemenea consorţii administrative. (...) Este un model care este recomandat inclusiv de la nivel european, prin mai multe recomandări, inclusiv recomandarea pe respectarea principiului autonomiei locale de la Strasbourg din 2023 care priveşte strict România şi care va trebui, din punctul meu de vedere, pus în aplicare", a explicat ministrul Dezvoltării.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Adica legi cum sa furati mai bine si sa planificati furtul mai eficient si sa nu va mai faceti dosare uni altora, cum bine zicea vanghele.

    Brava, ba! 

    Ce ar fi sa incepeti un pic cu incetarea furtului in masa din primarii pe asfalturi cu preturi de pe marte si a coruptiei imobiliare din toate orasele mari si mici si a altor proiecte facute cum sa se fure banii din pndr, pnrr, anghel s si alte planuri?

    Si apoi sa va ganditi la legi, ceea ce vrei sa faci acum este doar sa protejezi hotii actuali cu noi legi. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Feb. 2025
Euro (EUR)Euro4.9770
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7980
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2633
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9687
Gram de aur (XAU)Gram de aur444.7316

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb