Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a precizat astăzi că vor urma alte alocări din fonduri guvernamentale pentru zonele afectate de inundaţii, în afara celor aprobate miercuri în şedinţa de guvern pentru 17 judeţe, transmite Agerpres.
"Urmează, mai mult ca sigur, şi alte alocări, având în vedere calamităţile naturale produse în ultima perioadă. În momentul în care acest proiect de HG a fost întocmit, acestea au fost cele 17 judeţe şi 243 de UAT-uri afectate care aveau documentaţia în regulă, deplină, transmisă Ministerului Dezvoltării. În momentul în care avem noi solicitări de la instituţiile prefectului, vom prezenta, desigur, situaţia în şedinţa de guvern", a declarat Cseke Attila într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.
Ministrul a vorbit despre alocările de fonduri decise miercuri de Executiv, precizând că suma de 148,7 milioane de lei a rezultat în baza solicitărilor venite din judeţe până în data de 15 iulie, notează sursa citată.
"Este vorba despre alocări pentru 17 judeţe, 243 de UAT-uri, şi un număr de 1.085 de obiective afectate de calamităţi naturale, care cu acest ajutor guvernamental vor putea fi refăcute, reabilitate, readuse la situaţia iniţială. Este vorba despre 27 de decolmatări de pârâuri şi râuri, 191 de drumuri comunale afectate, 69 de drumuri judeţene, 487 de drumuri forestiere săteşti, uliţe şi diguri, 87 de maluri surpate, 38 de obiective economico-sociale afectate, 186 de poduri şi podeţe afectate. Este vorba despre calamităţi naturale care s-au produs pentru care Ministerul Dezvoltării, conform procedurilor legale, a primit solicitările de la instituţiile prefectului din judeţele ţării, rapoarte care se întocmesc la nivelul instituţiei prefectului, împreună cu cei de la ISU şi ISC. Aceste rapoarte se transformă în proiecte de hotărâre de guvern pentru judeţul respectiv, pentru UAT-urile din judeţul respectiv şi se trimit Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, care face o analiză a lor, o statistică a lor şi vine în şedinţă de guvern şi propune acest proiect de hotărâre de guvern", a explicat Cseke Attila.
1. intreb si eu
(mesaj trimis de ian în data de 21.07.2021, 20:02)
daca statul nu isi asigura proprietatile (scoli, spitale in primul rand, dar si drumuri si ce mai hangarale mai are el ) eu ca cetatean normal - de ce ar trebui sa "cumpar" asigurarea aia obligatorie?