Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) analizează, în şedinţa de marţi, cererile de pensionare depuse de 12 procurori. Cinci dintre ei sunt de la Parchetul General, unul de la DIICOT şi unul de la DNA Ploieşti. Valul de cereri de pensionare vine după adoptarea legii privind eliminarea pensiilor speciale.
Şedinţa Secţiei pentru procurori a CSM va începe la ora 10.00.
Pe ordinea de zi se află discutarea a 12 cereri de pensionare formulare de procurori.
CSM va dezbate, în şedinţa de joi, şi 15 cereri de pensionare depuse de judecători, între care şi fosta şefă a ICCJ Cristina Tarcea. De asemenea, va fi discutată şi cererea de pensionare a unui magistrat - asistent la ICCJ.
Legea de eliminare a pensiilor speciale, inclusiv pe cele ale magistraţilor, a fost adoptată de Parlament în urmă cu o săptămână, provocând reacţii din partea instanţelor, care au anunţat suspendarea activităţii.
ICCJ şi Avocatul Poporului au sesizat Curtea Constituţională în legătură cu această lege.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 04.02.2020, 11:48)
nu au munca fizica , nici de teren , nici plan, lucreaza cum vor muschii lor...sa fie si ei controlati , sa lucreze pana la 65 ani , binenteles ca nu doresc sa continue activitatea la cerere pana la 70 ani , stau acasa nici la 50 ani cu pensia mai mare ca salariul
2. Idealllll!!!
(mesaj trimis de anonim în data de 04.02.2020, 20:59)
După Școală cu celeritate instant în PENSIE.!!!