CTP obţine prima certificare BREEAM Outstanding pentru un depozit de peste 100.000 mp din CTPark Bucharest West

T.B.
Companii / 4 octombrie 2023

CTP obţine prima certificare BREEAM Outstanding pentru un depozit de peste 100.000 mp din CTPark Bucharest West

CTP a obţinut prima certificare BREEAM Outstanding pentru o clădire industrială din portofoliul său din România, BUW 20-21, cu o suprafaţă de peste 100.000 mp, parte a CTPark Bucharest West, se arată într-un comunicat al CTP, remis redacţiei.

Amplasat în vestul Bucureştiului, la km 23 pe Autostrada A1, CTPark Bucharest West s-a consolidat ca fiind cel mai mare parc industrial din România, precum şi din reţeaua CTP, dezvoltator prezent în 10 ţări, se mai arată în comunicat. CTPark Bucharest West are o suprafaţă închiriabilă de peste 778.000 mp şi găzduieşte peste 2.500 de angajaţi care îşi desfăşoară activitatea permanent în parcul industrial, informează compania.

"Hub logistic regional, acoperind atât zona Balcanilor, cât şi regiuni ca Turcia şi Orientul Mijlociu, inclusiv Cipru, CTPark Bucharest West este un proiect unic în piaţa parcurilor industriale, nu doar prin dimensiune, ci şi prin calitatea vieţii de care beneficiază angajaţii companiilor din parc. Platformă pentru evenimente educaţionale, cu un amfiteatru multifuncţional, precum şi cu restaurant şi pizzerie, cafenea, săli de întâlniri, cabinet medical şi zonă de sport şi relaxare în aer liber, CTPark Bucharest West s-a consolidat ca un adevărat magnet pentru recrutarea şi retenţia angajaţilor", a afirmat Ana Dumitrache, Managing Director, CTP România, transmite compania.

"Clădirea BUW 20-21, cu o suprafaţă importantă, care depăşeşte 100.000 mp, reprezintă o premieră în portofoliul CTP România şi pentru piaţa din România în general, fiind primul depozit care obţine certificarea BREEAM Outstanding şi care ne confirmă, totodată, că putem stabili noi recorduri în ceea ce priveşte eficienţa enegetică şi inovaţia, fiind o clădire al cărei necesar energetic este acoperit integral de panourile fotovoltaice pe care le-am instalat pe acoperiş", a adăugat Ana Dumitrache, informează compania.

În CTPark Bucharest West, conceptele ce ţin de mobilitate (de la legătura cu autostrada la trasee pentru biciclete şi trotuare), biodiversitate, eficienţă energetică, surse regenerabile (panourile fotovoltaice) sunt abordate la nivelul întregului parc, susţine CTP.

Clădirea BUW 20-21 beneficiază de încărcătoare pentru maşini electrice şi e înconjurată de copaci maturi, arbuşti, căsuţe pentru păsări şi nevertebrate şi alte elemente ce susţin biodiversitatea, iar apa de ploaie, colectată în bazinul de retenţie, este refolosită pentru alimentarea cu apă a toaletelor şi pentru irigaţii. În selecţia materialelor de construcţii au fost prioritizate produsele ecologice, ce deţin certificări EPD (Environmental Product Declaration), se menţionează în comunicat.

Clădirea consumă cu 46% mai puţină energie faţă de clădirea de referinţă naţională. Sistemul de panouri fotovoltaice instalat pe acoperişul clădirii BUW 20-21 asigură întreg necesarul de energie electrică, reducând amprenta de carbon operaţională cu 97%, potrivit sursei citate.

Toate spaţiile de birouri beneficiază de lumină naturală, care creşte productivitatea şi starea de bine a angajaţilor, transmite sursa precizată.

La exterior, au fost au fost plantaţi 200 de copaci, iar căsuţele de păsări şi hotelurile pentru insecte completează strategia de susţinere a biodiversităţii în jurul tuturor clădirilor CTP, conform comunicatului.

Sectorul industrial a fost în centrul atenţiei în ultimii ani, atât pentru modul impresionant în care s-a dezvoltat domeniul, dar şi pentru că modificările legislative au impus noi norme în ceea ce priveşte sustenabilitatea clădirilor industriale. Din cele 422 de clădiri cu certificate BREEAM din România, 107 fac parte din portofoliul CTP, adică peste 25%, confirmând astfel angajamentul companiei pentru sustenabilitate, informează compania.

CTP România foloseşte standardul BREEAM New Construction pentru toate clădirile noi pe care le dezvoltă, menţionează sursa citată. Dintre acestea, clădirea multifuncţională Clubhaus şi depozitul BUW 20-21 au obţinut certificatul BREEAM Outstanding, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb