Cu 60 de euro poţi dormi în patul din Viscri al Prinţului Charles

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii / 3 august 2016

Cu 60 de euro poţi dormi în patul din Viscri al Prinţului Charles

Fundaţia Prinţul de Wales România a anunţat că a deschis turiştilor casa deţinută de acesta la Viscri.

"ASR Prinţul de Wales are o afecţiune aparte pentru România, o ţară pe care o vizitează de aproape douăzeci de ani. În 1998, a cumpărat o casă în satul Viscri în efortul de a ajuta la păstrarea arhitecturii tradiţionale şi de a susţine dezvoltarea rurală", se arată pe pagina de Facebook a fundaţiei.

Casa, parţial construită în 1700, a fost recent renovată şi oferită Fundaţiei Prinţul de Wales în România. "Avem cinci dormitoare cu băi proprii, o sală de curs şi o cafenea. În acest an oferim gratuit cursuri de restuarare, ţesături tradiţionale, un program de antreprenoriat la ţară şi un program de agricultură. Când nu avem cursuri casa poate fi închiriată de turişti în regim de pensiune de trei margarete", se arată în anunţul postat pe Facebook. Profitul este donat în întregime Fundaţiei Prinţul de Wales.

Cei care doresc să se cazeze aici vor plăti cel puţin 40 de euro pe camera single, în timp ce pentru un dormitor superior se plătesc 85 de euro pe noapte. Locurile în dormitorul matrimonial costă 60 de euro de persoană pe noapte, iar dormitorul twin are acelaşi preţ.

Biserica Fortificată din satul Viscri, care din anul 1999 face parte din patrimoniul mondial UNESCO, a fost vizitată anul trecut de 32.000 de turişti, în mare parte străini, plătitori de bilete. Dintre aceştia, 8.000 s-au şi cazat în pensiunile din sat, a declarat Caroline Fernolend, director executiv şi vicepreşedinte al Fundaţiei Mihai Eminescu Trust.

"Numărul de turişti a crescut spectaculos. De la un an la altul, tot mai mulţi turişti, în mare parte străini, vizitează Biserica Fortificată din Viscri, dar şi împrejurimile. Dintre aceştia, aproape 9.000 au fost cazaţi în Viscri. Dacă în anul 2000 aveam 400 de turişti, iar acum peste 30.000, creşterea este destul de mare.

Prinţul Charles a vizitat pentru prima dată satul în anul 2002, şi după aceea, prin promovarea pe care a făcut-o zonei, dar şi Transilvaniei şi României, numărul turiştilor tot creşte. Modul de viaţă, autenticitatea, faptul că satul încă păstrează tradiţiile, preparatele noastre culinare, meşteşugurile pe care locuitorii le practică îi impresionează foarte mult pe turişti", a declarat Caroline Fernolend, director executiv şi vicepreşedinte al Fundaţiei Mihai Eminescu Trust.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb