CU APROAPE 700 DE BLOCURI ÎN FRIG, Nicuşor Dan se laudă cu plata facturilor la termie

G.M.
Politică / 10 ianuarie 2022

Nicuşor Dan se laudă cu plata facturilor la termie

Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, a raportat, astăzi, că 2021 a fost primul an, din 2012 încoace când Municipalitatea nu a mai înregistrat datorii la plata agentului termic.

"Graficul de mai jos nu dă nici căldură şi nici apă caldă acelor bucureşteni care sunt încă, din păcate, afectaţi de sincopele sistemului de termoficare. Ne ajută însă pe toţi să înţelegem care e sursa problemelor. Foarte mulţi bani necesari investiţiilor în termoficare (producţie şi transport) - şi care prin buget ar fi trebuit să ajungă în sistemul de termoficare! - s-au dus în ultimii 10 ani pe tot felul de prostii şi nu acolo unde era nevoie de ei. 2021 a fost primul an în care Primăria Generală s-a achitat integral de obligaţiile de plată la termie. Azi sunt deci datorii zero pentru subvenţia la termoficare, faţă de 480 de milioane de lei datorii la preluarea mandatului. Facem toate eforturile pentru normalitate şi vă asigur din nou că termoficarea rămâne prima pe lista de priorităţi a Primăriei Municipiului Bucureşti", a scris primarul Nicuşor Dan, pe pagina oficială de Facebook.

Nicuşor Dan se laudă cu plata facturilor la termie

Conform edilului, Municipiul Bucureşti a achitat anul trecut 987 milioane lei pentru furnizarea de către Elcen a agentului termic, ceea ce arată o factură aproape dublă faţă de anul 2012, când valoarea anuală a agentului termic consumat în Capitală era de 526 milioane lei.

Este binecunoscut faptul că agentul termic este de mult timp o Fata Morgana pentru locuitorii Capitalei indiferent de cine conduce administraţia publică locală. Dar să te lauzi că ai plătit la zi agentul termic pentru anul trecut, în condiţiile în care în ziua în care postezi acest lucru pe Facebook, compania municipală Termoenergetica anunţă pe site-ul oficial că sunt 677 de blocuri fără căldură şi apă caldă în cele şase sectoare ale Capitalei, sfidează ridicolul.

Se pare însă că edilul general al Capitalei nu mai face de mult timp diferenţa dintre realitatea din teren şi calculele din biroul Primăriei. În acest timp, locuitorii municipiului Bucureşti sunt nevoiţi să mai tragă un pulover pe ei sau o pătură pentru a se încălzi, pentru că de apelare la mijloace electrice de încălzit locuinţa nici nu poate fi vorba în condiţiile exploziei preţurilor din energie şi notificărilor pe care unele companii de electricitate le trimit clienţilor în cazul depăşirii cu mult a consumului estimat pentru imobilele respective.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. ...

    1. ...

    Daca cineva iubeste lumea, atunci Domnul nu-l iubeste pe el...asa scrie la Scriptura.

    Acolo scrie sa-ti iubesti aproapele ca pe tine insuti. Iar acesti indivizi din care face parte si "primarul" n-au nimic in comun cu cele sfinte. Mi-e mila de sufletele lor... 

    1. În mesajul tău este un oximoron pentru că ai un mesaj depreciativ (autosituându-te pe o poziție din care îți permiți să îți exprimi mila) față de o persoană, deși tot tu înfiereazi ca păcat lipsa de iubire a aproapelui. Ai grijă pentru că această poziție pe care mulți autoproclamați credincioși o adoptă are ca efect îndepărtarea celor care citesc și înțeleg complet un text de grupul credincioșilor. De fapt, trufia pe care o afișează cei care, autoconsiderându-se credincioși, este doar efectul unei fracturi logice cognitive, nicidecum vreo manifestare a vreunei autentice credințe.

    ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb