CU O ZI ÎNAINTE DE ÎNTÂLNIREA CU FMI, Grecia a plasat bonuri de trezorerie de 1,95 miliarde euro

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 21 aprilie 2010

Grecia a reuşit să plaseze, ieri, bonuri de trezorerie în valoare de 1,95 miliarde de euro (2,6 miliarde de dolari), cu scandenţa la 13 săptămâni şi un randament de 3,65%, anunţă Agenţia de Administrare a Datoriei Publice de la Atena. Randamentul este mult mai mare decât cel plătit pentru emisiunea similară lansată în 19 ianuarie (1,67%).

Operaţiunea de ieri a fost suprasubscrisă, Grecia urmărind iniţial să strângă 1,5 miliarde de euro (2 miliarde de dolari). Rezultatul acestei emisiuni va fi urmărit cu atenţie de investitorii internaţionali, în condiţiile în care pe piaţă au apărut zvonuri potrivit cărora problemele privind datoria Greciei s-ar putea agrava.

O misiune alcătuită din reprezentanţi ai Fondului Monetar Internaţional, ai Comisiei Europene şi Băncii Centrale Europene, va ajunge astăzi la Atena, unde vor fi lansate discuţiile cu autorităţile elene pe marginea detaliilor tehnice ale unui eventual mecanism de sprijin UE-FMI.

Luni, premierul elen George Papandreou a declarat că, în momentul în care situaţia Greciei se va degrada, va recurge fără ezitare la mecansimul de sprijin UE-FMI.

Bundesbank: Grecia ar putea avea nevoie de 80 miliarde euro

Preşedintele Bundesbank (banca centrală a Germaniei), Axel Weber, consideră că Grecia ar putea avea nevoie de asistenţă financiară de până la 80 de miliarde de euro (111,8 miliarde de dolari) ca să iasă din criza datoriilor, respectiv să evite intrarea în incapacitate de plată, spun surse apropiate situaţiei, citate de Wall Street Journal. Suma este mai mare decât pachetul de sprijin de 45 de miliarde de euro pe care Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional s-au angajat să-l acorde Greciei, anul acesta, dacă va fi cazul.

Al doilea caz "Lehman"?

Europa nu trebuie să permită falimentul unui stat membru al zonei euro, precum Grecia, respectiv să nu permită transformarea acestei ţări într-un "al doilea caz Lehman Brothers", afirmă Wolfgang Schaeuble, ministrul german al finanţelor, citat de cotidianului Der Spiegel. În opinia lui Schaeuble, un faliment naţional ar avea "consecinţe necalculabile", iar Grecia este, pentru sistem, la fel de importantă ca o bancă majoră.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb