Cu o săptămână înaintea startului concursului Eurovision municipalitatea din Tel Aviv este pregatită să primească cei peste 10.000 de turişti anunţaţi că vor veni special în oraş pentru a asista la concursul Eurovision, potrivit unui comunicat transmis redacţiei.
Hotelurile sunt rezervate în această perioadă în proporţie de 90%, iar preţul unei camere începe de la 150 euro/noapte.
Pentru a facilita accesul în zona EXPO Tel Aviv, autorităţile pun la dispoziţie turiştilor 50 de autobuze.
Montarea şi amenajarea zonei pentru concurs durează deja de aproape două luni. 450 de containere şi camioane au fost descărcate şi operate de 300 de tehnicieni. În total, peste 1600 de persoane participă la organizarea evenimentului, inclusiv 500 de persoane care vor oferi informaţii despre eveniment la cele 15 centre de informare din Tel Aviv.
Parcul Charles Clore din Tel Aviv se va transforma în Eurovision Village şi tot aici va avea loc şi un festival de street food, Tel Aviv EAT.
Municipalitatea din Tel Aviv-Yafo în colaborare cu platforma Eatwith oferă turiştilor experienţa unică a unei mese autentice de Shabbat acasă la familiile din Tel Aviv. Cina de Shabbat este o bază culturală a multor familii israeliene, moment în care se strâng laolaltă toţi membrii familiei şi prietenii apropiaţi. Este o ocazie unică pentru turiştii veniţi la Tel Aviv să înveţe despre tradiţiile evreieşti, să servească preparate gătite în casă şi să aibă o experienţă autentică de călătorie.
Ron Huldai, primarul oraşului Tel Aviv-Yafo a declarat: "Lucrăm din greu pentru a ne asigura că Eurovision va fi o experienţă de neuitat pentru toată lumea, inclusiv pentru locuitorii care doresc să facă parte din acest mare boom turistic. Proiectul Shabbat Dinners este una dintre multele modalităţi de conectare a miilor de turişti cu familiile din Tel Aviv şi introducerea lor în minunata tradiţie evreiască a Shabbatului."
Oaspeţii vor fi taxaţi cu aproximativ 50 shekeli pentru a-şi asigura locul; toate veniturile vor merge la gazde.
Israelul este o destinaţie importantă de călătorie pentru turiştii români, apreciată pentru pelerinajele organizate aici. Începând cu anul 2017, Ministerul Turismului din Israel şi-a concentrat eforturile pe promovarea oraşelor Tel Aviv şi Ierusalim ca două destinaţii de city break într-o singură vacanţă, oferind experienţe multiculturale, o viaţă de noapte intensă, delicii gastronomice şi posibilităţi pentru turismul de aventură. Peste 60 de zboruri săptămânale leagă acum Tel Aviv şi Eilat de principalele aeroporturi din România - Bucureşti, Timişoara, Cluj, Iaşi şi Sibiu (din luna iulie, 2018). Anul 2018 comparativ cu 2016 a înregistrat o creştere cu 152% a turiştilor români, iar perspectivele rămân extrem de pozitive.