Cum a evoluat iFond în primele zile pe Bursă

Izabela Sîrbu
Piaţa de Capital / 26 septembrie 2010

Răzvan Paşol, şeful Intercapital Invest

Răzvan Paşol, şeful Intercapital Invest

Titlurile fondului închis de investiţii iFond Financial (simbol IFR), administrat de Intercapital Investment Management, au scăzut în ultimele zile de la debutul la tranzacţionare de la 236 de lei până la 227,8 lei/unitate, valoare consemnată vineri.

Titlurile au intrat la tranzacţionare de miercuri, cei de la Intercapital reuşind cea mai rapidă listare din istoria bursei, în condiţiile în care oferta a avut loc în urmă cu mai puţin de o lună şi jumătate.

Unităţile IFR au adus astfel până în prezent un câştig de 13% investitorilor care au cumpărat acţiunile la 200 de lei în oferta publică iniţială (IPO) derulată de fond la începutul lunii august.

Fondul prezintă lunar valoarea unitară a activului net, la sfârşitul lunii trecute aceasta fiind de 197,49 lei, sub preţul de 202 lei la care investitorii au subscris unităţile de fond în cadrul ofertei.

În lunile următoare, fondul urmează să încaseze dividendele plătite de Fondul Proprietatea din profiturile obţinute în 2008 şi 2009. Dividentele vor intra în activul IFR, contribuind la creşterea acestuia şi urmând a fi reinvestite.

SIF Moldova (SIF2) este cel mai mare investitor, cu o participaţie de aproximativ 19,7%, la mare distanţă de al doilea investitor important al fondului, care deţine 4,9% din unităţile acestuia.

Fondul a strâns 8 milioane de lei în oferta publică, dintre care 4 milioane de lei le-a investit în titluri ale Fondului Proprietatea, iar restul în SIF-uri şi acţiuni BVB şi Sibex. Interesul pentru Fondul Proprietatea a crescut după ce acţionarii au aprobat la începutul lunii septembrie listarea la Bursă a fondului şi numirea grupului american Franklin Templeton ca administrator, iar administratorii fondului se aşteaptă ca unităţile fondului să înregistreze creşteri în următoarea perioadă.

Intercapital a intermediat şi ultimele două IPO-uri de la Bursă, cele ale fondurilor de investiţii OTP WiseRo şi OTP Green Energy, ambele derulate anul trecut, fiind totodată şi intermediarul listării acţiunilor proprii ale Bursei de Valori Bucureşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb