Cum să faci bani de acasă: 20 de idei pe care le poţi pune în practică imediat

J.P.
Miscellanea / 17 decembrie 2020

Cum să faci bani de acasă: 20 de idei pe care le poţi pune în practică imediat

Dacă te gândeşti să faci nişte bani în plus, dar timpul nu îţi permite, nu te descuraja, există mai multe modalitaţi de a face bani de acasă, cu eforturi minime şi program flexibil. Trebuie doar să fii creativ. Iată câteva idei la îndemână şi foarte simplu de pus în practică imediat:

1. Meditator

Sunt mulţi copii care au nevoie de ore în particular pentru a trece cu brio peste Bacalaureat sau de Evaluarea Naţională, dar şi pentru obţinerea unui atestat lingvistic. Unii părinţi ar prefera ajutorul unei alte persoane decât cea a profesorilor de la şcoală, deoarece aceştia de obicei percep taxe mai mari per meditaţie decât un neprofesionist. Materiile cele mai răspândite pentru care se caută meditatori sunt cele de bază, precum: matematică, limba şi literatura română, biologie etc.

Mai sunt şi alte domenii în care o mare parte din populaţie are nevoie de ajutor. Spre exemplu, utilizarea computerului. Sunt multe persoane, nu doar copii, ci şi adulţi, care nu ştiu să folosească nici măcar funcţiile de bază ale computerului, cum sunt editarea de texte sau navigarea pe internet.

2. Bucătar

Pentru început, deschiderea unui laborator de prăjituri la tine în casă nu necesită investiţii foarte mari deoarece cu toţii avem deja o bună parte din ustensile şi electrocasnicele necesare. Printre lucrurile necesare amintim cuptorul, formele de prajituri, mixerul şi hărnicia.

3. Editor video

Odată cu dezvoltarea platformelor de social media în România a crescut şi numărul creatorilor de conţinut. Aceştia, din nevoia de a-şi satisface urmăritorii, aleg să producă din ce în ce mai mult conţinut. De multe ori ei rămân fără timpul necesar pentru editarea video, aşa că apelează la o terţă persoană pentru acest serviciu.

4. Bonă

Acest job se adresează în mod special persoanelor cărora le plac copiii. De obicei părinţii aleg ca bonele să vină în casa lor, dar nu mereu. De multe ori persoanele care primesc în casa lor copii pentru îngrijire trebuie să aibă adaptată locuinţa pentru cei mici. Cunoştinţele de prim ajutor sunt necesare pentru prestarea acestui job.

5. Închirierea locuinţei în regim hotelier

O nouă idee care prinde avânt în domeniul călătoriilor este închirierea unei locuinţe în regim hotelier. În general, persoanele care apelează la astfel de servicii sunt tinerii care nu doresc să se limiteze la banala experienţă hotelieră. Nu este obligatoriu să oferiţi spre închiriere întreg imobilul, se poate oferi acest serviciu şi doar pentru unele camere din locuinţa dvs. Pentru siguranţa atât a proprietarului, cât şi a vizitatorului, s-au dezvoltat unele platforme online unde accesul este posibil doar după prezentarea unor acte cum sunt cele de intentitate sau de proprietate. Totodată, la finalizarea sejurului ambele părţi pot lăsa recenzii.

6. Magazin online

În ziua de astăzi există foarte multe platforme online de vânzare-cumpărare, iar accesul la acestea este de regulă gratuită. În ultimul timp, până şi platformele de socializare au început să introducă funcţii noi care să sprijine micii vânzători. Câteva dintre beneficiile acestora sunt: creearea grupurilor destinate comerţului sau promovarea postărilor vânzătorilor în rândul potenţialilor clienţi. Dacă aceste site-uri nu vă oferă suficientă încredere, puteţi oricând să vă deschideţi propriul site. De obicei costurile întreţinerii unui site cu trafic redus se ridică la câteva sute de lei pe lună.

7. Designer grafic

Chiar dacă la prima vedere serviicile unui designer grafician nu par să fie prea cerute, ele sunt de fapt foarte căutate în special de companii. Clienţii obişnuiţi ai graficienilor sunt acele societăţi care caută fie să se redefinească pe ele însele, fie să aducă la lumină un nou produs revoluţionar.

8. Traducător

Acest job poate fi realizat de acasă atât part time, cât şi full time. Multe companii caută traducători parteneri sau doar pentru traduceri ocazionale a unor documente. Pentru a avea mai mult succes, inevitabil şi un câştig mai mare, recomandarea noastră e învăţarea unor limbi de circulaţie internaţională sau a celora puţin mai exotice, cum sunt cele asiatice.

9. Profesor de muzică

Antreprenorii care au şi talent muzical pot să ofere cursuri de instrumente muzicale, astfel ei nu îşi maximizează doar abilităţiile, ci şi profiturile. Comunicarea la distanţă a evoluat atât de mult încât claritatea sunetului nu se distorsionează, deci orele se pot desfăşura şi online.

10. Reparator

Pentru cei care nu au un spaţiu foarte mare la dispoziţie, recomandarea noastră e de a începe întâi cu repararea produselor electronice de dimensiuni reduse cum sunt: aparate foto, laptopuri, telefoane mobile etc.

11. Restaurator

Ca un obiect să fie readus la starea iniţială e nevoie de multe ore de muncă, deci locul acesta de muncă se adresează persoanelor care sunt cu adevărat răbdătoare şi perfecţioniste. Dacă la aceste două calităţi plusaţi cu o pasiune arzătoare pentru antichităţi, succesul este garantat.

12. Blogger

Menţinearea unui blog presupune costuri aproape inexistente. Cumpărarea unui domeniu propriu costă doar câteva sute de lei per an. Până şi acest cost poate fi înlăturat prin utilizarea platformelor gratuite de blogging. Sursa principală de venit dintr-un blog este reprezentată de către reclame. Odată cu numărul mare de vizualizări va creşte şi interesul companiilor de a-şi face reclamă pe blog-ul dumneavoastră. Prin urmare, singurul lucru ce vă rămâne de făcut este să vă apucaţi de scris.

Cum să faci bani de acasă: 20 de idei pe care le poţi pune în practică imediat

13. Jucător la bursă

Cea mai sigură metodă de a obţine un câştig din economii este cea de a deschide un cont depozit la o bancă. Din păcate, câştigurile nu sunt foarte ridicate, dobânzile practicate de către bănci de puţine ori trec de 6%. Un profit mai crescut se poate realiza prin tranzacţionarea la bursă. Investiţiile nu trebuie privite ca jocuri de noroc, ele trebuie atent alese. Primul pas în a juca la bursă e cel de alegere a unui broker autorizat, unde va avea loc deschiderea contului de tranzacţionare. Chiar dacă această etapă se poate realiza în doar câteva minute, ea este vitală deoarece brokerul este cel care gestionează sumele de bani pe care i le încredinţaţi.

14. Actor

Tradiţional, actorul îşi desfăşoară activitatea pe scenă în faţa publicului, dar există un anume tip de actori care ies din tipare. Această excepţie este constituită din actorii care dublează personaje, adică îşi "împrumută vocile", de regulă în desene animate. Pentru a putea profesa în acest domeniu trebuie să vă puteţi distorsiona vocea în cât mai multe feluri, astfel putând interpreta mai multe tipuri de personaje.

15. Îngrijitor animale

Există suficient de multe persoane care nu au la cine să îşi lase necuvântătorii pe durata vacanţelor. Aceştia cu siguranţă ar prefera să apeleze la un îngrijitor decât să îi lase singuri o perioadă îndelungată de timp.

16. Nutriţionist personal

Din cauza programului de muncă aglomerat, multe persoane nu mai pot dedica timp suficient meselor astfel că întregul sistem digestiv poate fi dat peste cap. În aceste cazuri apelează la un nutriţionist personal. Acesta, pe baza mai multor parametri şi a preferinţelor personale, creează un regim alimentar adaptat fiecărei persoane în parte.

17. Social Media Influencer

Pentru a fi un influencer de succes trebuie să fiţi un adevărat lider. În general ei sunt cei care pornesc noi mişcări sau sunt vocile a mii sau chiar milioane de persoane care îi urmăresc.

18. Producător artizanal

Vestea bună este că multor persoane le plac lucrurile artizanale, deci piaţa de deschidere pentru astfel de produse este uriaşă. Cu toate acestea, vă recomandăm să vă concentraţi la început doar pe câteva categorii de produse pentru a avea timpul necesar să vă creaţi o clientelă fidelă şi o imagine cât mai bună în mediul online.

19. Specialist în platforme sociale

Toată lumea are, în prezent, cel puţin un cont pe o platformă de scocializare. Orice companie care îşi doreşte succesul trebuie să fie prezentă şi în mediul online. Totodată, există multe persoane care profesează în acest domeniu.

Secretul acestei meserii este exerciţiul. Pentru a putea oferi servicii de calitate posibilor clienţi este necesar să înţelegeţi modul de funcţionare a acestor platforme. Este important ca la început să vă creaţi propriile pagini şi să creşteţi deodată cu posibili clienţi.

20. Make-up artist

În ultimii ani, tot mai multe femei s-au îndreptat către cariera de make-up artist. Fie că vorbim despre eleve de liceu, studente sau chiar persoane peste 40 de ani.

Există multe aspecte plăcute ale meseriei de make-up artist şi anume:

- bucuria de a face ceea ce îţi place;

- mulţumirea clientei atunci când se priveşte în oglindă.

Concluzie

La ora actuală există o mulţime de modalităţi prin care vei putea să îţi suplimentezi veniturile lunare obţinute în urma unui job full-time.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. sau tâmpita care scrie articolele astea? Nici nu mă mir că nu-și pune numele întreg :)) De când e meseria de bonă compatibilă cu remote working? Nu mai vorbesc de gluma proastă cu "jucătorii la bursă". A mai scris și articolul ăla penibil în care zicea că Noua Ordine Mondială e o "organizație".

    Nu am gasit in aceasta enumerare meseria de gambler profesionist adica jucator inrait la pacanele electronice sau pariuri sportive.

    E comparabila cu cea de "jucator" la Bursa...numai obiectuil gamblingului difera.  

    Păi... nu trebuie să fim prea drastici cu autoarea/autorul acestui articol. Ce contează dacă i-a mai scăpat câte ceva, sau a mai greșit pe ici pe colo. Practic și-a atins scopul, și cititorul se oprește din goana pentru altul și se întreabă dacă ar putea să alerge pentru sine!

    Posibil să nu se plieze nimic pe aptitudinile noastre, dar ne-a oferit răgazul unui "hold on"! Dacă avem o sclipire, ne putem reseta.  

    Cineva spunea amuzat de... păcănele! Culmea, am cunoscut un om (ce-i drept, nu în România) care se îmbrăca și se distra doar din banii câștigați la astfel de mașinării. L-am văzut "la lucru". Nu doar că nu-și permitea să piardă vreodată, dar de multe ori îi salva pe cei care erau pe cale să piardă tot. Nu sunt nici pe departe un adept al acestor jocuri, dar am participat la câteva scurte "demonstrații", când în jumătate de oră avea un câștig de 30-40-50 de pounds (lire sterline), pe care oricum mi-i bagă în buzunar spunând că e... "norocul" meu! Se așeza cu spatele la mașină și mă punea să apas, spunând cu exactitate de fiecare dată, la ce număr avea să se oprească ruleta. De zeci, de sute de ori. Iar asta făcea să se strângă în jur foarte mulți "gură-cască"! Cunoștea algoritmul fiecărei mașini, după primele zeci de rotații! Și niciodată, dar niciodată nu mergea la "plesneală", fiindcă el nu credea în noroc, ci în logică! Totuși, avea un serviciu din care câștiga foarte bine, iar din banii câștigați cinstit, și-a cumpărat pământ, și-a ridicat casă... Niciodată nu amesteca "veniturile" între ele... Ce era de haram, se duceau la fel cum erau câștigați, fiindcă era extrem de generos!

    Deci... teoretic, se poate și la păcănele. Doar că trebuie să le ai la... degetul mic. Altfel... n-ai nici cea mai mică șansă!  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb