Cum să investeşti inteligent, chiar dacă nu dispui de o sumă mare

V.G.
Media-Advertising / 12 octombrie 2022

Cum să investeşti inteligent, chiar dacă nu dispui de o sumă mare

Tot mai mulţi specialişti din domeniul finanţelor recomandă oamenilor să nu lase banii să "stea" şi astfel să devină neproductivi sau, mai păgubos, să se devalorizeze. Pentru a fi protejate de efectele inflaţiei, economiile trebuie investite. Este însă această activitate rezervată doar persoanelor care dispun de sume mari pentru investiţii? Realitatea pieţei demonstrează că tot ce trebuie pentru a investi inteligent este educaţie financiară.

Există astăzi platforme de crowdfunding prin intermediul cărora oricine poate deveni investitor cu doar 100 de euro în portofel. Să nu ţinem banii "la saltea" este opinia experţilor financiari care recomandă investiţiile ca pe o metodă eficientă de a aduce un bun randament economiilor.

De ce nu e bine să ţinem banii "la saltea"

Un procent însemnat din populaţie încă apelează la metoda păstrării economiilor "la saltea", considerând că astfel sunt mai bine protejate. Specialiştii consideră însă că aceasta este una dintre alegerile cele mai păguboase. Economiile ţinute în casă nu numai că nu produc niciun randament, ci îşi diminuează valoarea, din cauza inflaţiei. Lipsa încrederii în instituţiile bancare, dar mai ales educaţia financiară precară, inexistentă în şcoli favorizează astfel de decizii financiare. Depozitele bancare şi imobiliarele sunt alte metode favorizate de protejare a economiilor, deşi şi acestea au un randament extrem de scăzut. Potrivit specialiştilor în domeniu, economiile sunt cu adevărat protejate doar atunci când sunt puse "să lucreze" şi să producă alţi bani.

Investiţiile bine plasate sunt o metodă prin care se pot securiza economiile, dar totodată pot fi şi o sursă de câştig pentru viitor. Experţii în domeniul financiar recomandă investiţiile recurente, chiar dacă nu se referă la sume mari de bani, cu atât mai mult cu cât există astăzi modalităţi de a deveni investitori cu doar 100 de euro. O platformă de investiţii precum Rōnin oferă posibilitatea oricărei persoane care crede într-o idee de afacere să o sprijine financiar. Acest lucru este accesibil tuturor celor care îşi doresc să investească într-un start-up sau alte tipuri de companii, pentru că pe platforma de crowdfunding pragul unic minim de investiţie este de 100 de euro. E noutatea pe care Rōnin o aduce în domeniu şi care are beneficii pentru antreprenori, investitori şi pentru societatea românească, în general.

În ce poţi investi sume mici lunar?

Creşterea inflaţiei şi nivelul foarte scăzut al dobânzilor bancare au determinat din ce în ce mai multe persoane să se gândească la alternative pentru protejarea economiilor de efectele devalorizării banilor. Iar investirea unor sume mici - cel puţin pentru început - este recomandarea specialiştilor pentru protejarea economiilor de efectele inflaţiei. Pentru investitorii aflaţi la început de drum se recomandă să investească lunar şi să îşi diversifice portofoliul. Teoria conform căreia este bine "să nu se ţină toate ouăle într-un singur coş" este, în opinia fondatorilor Rōnin, Bogdan Almaşi, Felix Crişan şi Ovidiu Ghiman, cea mai bună strategie de gestionare a investiţiilor personale, pentru că diversificarea portofoliului de investiţii reduce expunerea la risc.

Se poate investi lunar în titluri de stat, obligaţiuni, acţiuni, în fonduri de investiţii sau în afacerile în care credem, pe platformele de finanţare participativă. Sfatul specialiştilor este ca investiţiile să se realizeze în zona în care fiecare are o oarecare expertiză. Aşadar, dacă un model de business sau un produs inspiră încredere, indiferent că este din zona tech, sport, retail sau food, poate fi susţinut de oricine prin investirea sumei minime de 100 euro pe platforma Rōnin. Cei care nu doresc să-şi asume riscul de a deveni antreprenori pot totuşi să aleagă varianta mai puţin riscantă de a investi recurent sume mici în idei de afaceri în care cred.

Ce oportunităţi de investiţii oferă platforma de finanţare participativă Rōnin

Fondatorii Rōnin consideră că singura şansă de dezvoltare pentru economia naţională este finanţarea direct de către români a afacerilor prin intermediul crowdfunding-ului. Business-urile inovatoare, cele care răspund într-un mod specific şi original unei nevoi reale a comunităţii pot să asigure un viitor mai bun, cu condiţia ca dezvoltarea să le fie sprijinită de cei care cred în ele. O comunitate efervescentă creată în jurul unui business va creşte potenţialul de scalare, cu beneficii importante pentru toţi cei din ecosistem, de la fondatori şi investitori până la clienţi.

Platforma Rōnin conferă un nou înţeles conceptului de crowdfunding prin reducerea valorii tichetului de investiţii la 100 de euro şi democratizarea accesului la această piaţă. Creată de antreprenori cu experienţă pentru antreprenori, platforma Rōnin este un marketplace pentru investiţii bazat pe o tehnologie future-proof. O altă particularitate a acestei platforme de equity crowdfunding este că permite investiţii în companii inovatoare din toate segmentele economice, nu doar din zona tehnologiei. Rōnin deschide investitorilor oportunităţi la care nu au avut acces până acum, inclusiv la cele de lichidizare a investiţiilor, prin mecanisme de tip piaţă secundară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb