Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că l-a demis, ieri, pe directorul de la Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) şi că a preluat conducerea interimară a instituţiei. Măsura a fost luată după ce, în repetate rânduri, mass-media şi mai multe asociaţii şi organizaţii din societatea civilă au atras atenţia despre starea jalnică în care a ajuns parcul Cişmigiu, dar şi alte parcuri care se află în administrarea Primăriei Generale. Edilul a spus că, din cauza unei exclusivităţi a companiei de Parcuri, ALPAB, nu a putut interveni pentru a întreţine parcurile, deşi avea oameni care puteau face asta.
"Au fost mai multe momente în care am intervenit crezând că situaţia se deblochează. Mai întâi a fost schimbată adunarea generală şi consiliul de administraţie al companiei de arbori. După aceea am avut o întâlnire cu toată lumea în care am stabilit un calendar, am avut acea rectificare, într-adevăr ne-am dat seama că e nevoie de mai mulţi bani pentru parcuri. Nu a funcţionat colaborarea între ALPAB şi compania de parcuri. Compania a făcut lucrări de mântuială. În Compania de Parcuri există un contract colectiv de muncă cu multe salarii compensatorii care fie că le dădeam de lucru, fie că nu le dădeam de lucru, oamenii ăştia erau plătiţi până în decembrie 2021. Aşa că am ales să lucrăm cu ei până la sfârşitul anului. (...) Luni dimineaţă, 40 de oameni o sa vină în Cişmigiu. Am promisiunea că într-o săptămână parcul Cişmigiu o să arate aşa cum trebuie să arate un parc. Mai puţin partea de investiţii, pentru că nu avem bani. (...) O să continuăm cu Herăstrău, cu parcul Carol", a declarat Nicuşor Dan.
El a precizat că la şedinţa din 1 septembrie a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, consilierii vor dezbate şi vota două proiecte de hotărâri privind desfiinţarea companiei de parcuri şi desfiinţarea companiei de arbori.
Din situaţia de mai sus, cumulat cu ceea ce se întâmplă la Sectorul 1, unde primarul Clotilde Armand caută permanent soluţii pentru a diminua cantitatea de deşeuri de pe spaţiul public, se pare că o parte dintre aleşii locali ai Capitalei au descoperit abia la 11 luni de mandat că situaţia igienico-sanitară a unităţilor administrativ-teritoriale pe care le păstoresc nu este deloc bună, ci este nevoie de prezenţa lor în teren pentru ca problemele să fie rezolvate.
Iar una dintre problemele cu care se mai confruntă Capitala, de peste 20 de ani, este aceea privind furnizarea în regim continuu a agentului termic. Referitor la acest aspect, Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, a menţionat, ieri, că estimează ca licitaţia pentru cei 40 kilometri de conducte de termoficare să fie finalizată săptămâna viitoare.
"Marţi, estimăm că vom închide licitaţia pentru cei 40 kilometri de conducte de termoficare, achiziţie care se desfăşoară pe 3 loturi. Sunt optimist că o să avem nişte firme care vor câştiga în condiţiile contractului şi o să înceapă lucrul", a afirmat Nicuşor Dan.
Edilul a mai anunţat că a pregătit şi documentaţia pentru cumpărarea unei centrale provizorii în zonaTitan.
"Avem documentaţia achiziţiei unei centrale provizorii la Titan. Trebuie să dăm un plus de energie, pentru că sunt multe pierderi, şi asta e o soluţie", a spus primarul general al Capitalei.
Cert este că situaţia privind furnizarea în regim continuu a agentului termic la nivelul Capitalei este în continuare una dificilă. În această săptămână, din cauza unor lucrări pe conductele magistrale efectuate de compania municipală Termoenergetica peste 150 de blocuri din Sectorul 2 şi Sectorul 3 al Capitalei au rămas fără apă caldă.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 27.08.2021, 12:34)
Nu este incompabiliate,sau la usr pnl se poate