CureVac renunţă la primul său vaccin-candidat anti-COVID-19 şi se va axa pe dezvoltarea unui ser de a doua generaţie

J.P.
Internaţional / 13 octombrie 2021

CureVac renunţă la primul său vaccin-candidat anti-COVID-19 şi se va axa pe dezvoltarea unui ser de a doua generaţie

Laboratorul german CureVac a anunţat marţi că renunţă la dezvoltarea primului său vaccin-candidat anti-COVID-19 de tip ARN mesager - care iniţial a creat mari speranţe, dar eficacitatea acestuia la testele clinice a fost dezamăgitoare -, pentru a se concentra pe crearea unui nou ser mai promiţător pentru combaterea variantelor coronavirusului, relatează AFP, citat de Agerpres.

Compania ''se va concentra pe dezvoltarea unui vaccin împotriva COVID-19 de a doua generaţie'', asupra căruia lucrează împreună cu compania britanică GSK, şi prin urmare va retrage actualul său vaccin-candidat din procedura de evaluare continuă pe care o desfăşoară Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA).

Aceasta implică şi anularea acordului cu privire la o precomandă de 405 milioane de doze de vaccin pentru Uniunea Europeană, dar laboratorul german precizează că vor continua discuţiile cu Bruxellesul asupra vaccinului de a doua generaţie.

''Lupta mondială împotriva COVID-19 continuă şi suntem determinaţi să ne aducem contribuţia într-o manieră decisivă cu un vaccin sigur şi eficace'', dar ''exigenţele pentru o luptă eficientă împotriva virusului şi variantelor care apar s-au schimbat'', explică directorul CureVac, Franz-Werner Haas.

Laboratorul german a anunţat la începutul lunii iulie rezultatele definitive ale studiului său clinic, care a arătat o eficacitate de numai 48% pentru serul său, procent mult sub cel al celorlalte vaccinuri ARN mesager, produse de Pfizer/BioNTech şi Moderna.

CureVac et GSK doresc să lanseze ''în lunile următoare'' studiul clinic asupra vaccinului anti-COVID-19 de a doua generaţie, care ţine mai mult cont de variantele coronavirusului şi ar putea fi omologat în cursul anului viitor.

''Salutăm faptul că CureVac se concentrează pe vaccinul promiţător de a doua generaţie'', denumit CV2CoV, pentru care primele studii arată ''o ameliorare clară'' faţă de primul vaccin-candidat CVnCoV, afirmă directorul ştiinţific al GSK, Rino Rappuoli.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb