CURTEA DE APEL ALBA IULIA:  Complexul Energetic Hunedoara nu poate intra în insolvenţă

Gheorghe Iorgoveanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Energie / 19 decembrie 2018

Complexul Energetic Hunedoara nu poate intra în insolvenţă

Magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia au res­pins, ieri, definitiv, intrarea în insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara,

Judecătorii au respins apelul declarat de Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA împotriva sentinţei civile nr.8/F/CC din 07 februarie 2017 pronunţată de Tribunalul Hunedoara, sentinţă pe care o menţine în totalitate. Prin hotărârea atacată Tribunalul Hunedoara respinsese în 07.02.2017 cererea de deschidere a procedurii generale a insolvenţei formulată de către debitoarea Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA şi a disjuns cererile creditorilor privind deschiderea insolvenţei C.E.H. în dosarul nr. 5075/97/2016 aflat pe rolul Tribunalului Hunedoara.

De asemenea, Curtea de Apel Alba Iulia a respins ca inadmisibile cererile de intervenţie în interes propriu formulate de către Sindicatul Muntele, Sindicatul Solidaritatea Hunedoara şi Sindicatul S.E. Paroşeni.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă în ceea ce priveşte res­pingerea cererii de deschidere a procedurii generale a insolvenţei formulată de către debitoare, dar cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare pentru cererile de intervenţie formulate de sindicate.

Considerentele care au stat la baza acestei decizii vor putea fi făcute publice după ce hotărârea va fi motivată.

În ianuarie 2016, Complexul Energetic Hunedoara a solicitat intrarea în insolvenţă, pentru datorii care depăşeau 1,2 miliarde lei către 12 creditori. Conducerea unităţii a considerat că intrarea în insolvenţă ar reprezenta singura soluţie pentru evitarea falimentului societăţii. Judecătorii Tribunalului Hunedoara au respins la 7 februaire 2017 această cerere, iar în mai 2017, apelul formulat de CE Hunedoara la Curtea de Apel Alba Iulia a fost suspendat, după ce Sindicatul "Noroc Bun" a formulat recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după ce nu i s-a aprobat cererea de intervenţie în această cauză. Instanţa supremă a anulat recursul sindicatului şi astfel dosarul s-a reîntors pentru soluţionare la Curtea de Apel Alba Iulia.

În acest dosar au fost formulate trei cereri de intervenţie voluntară: din partea Sindicatului Solidaritatea Hunedoara de la Termocentrala Mintia, reprezentat de Cristian Istoc, din partea Sindicatului "Muntele", reprezentativ la nivelul CE Hunedoara, şi din partea Sindicatului "Noroc Bun", reprezentat de Adrian Jurca.

Pe lângă aceste datorii, CE Hunedoara trebuie să restituie Guvernului 60 de milioane de euro, deoarece conform Comisiei Europene, producătorul de energie a beneficiat de un ajutor de stat incompatibil, prin patru împrumuturi finanţate din fonduri publice. În prezent, conform deciziei Comisiei de la Bruxelles, Guvernul trebuie să recupereze ajutorul ilegal şi dobânzile aferente acestuia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb