Curtea de Apel Bucureşti a luat act de cererea Flaros de renunţare la un proces împotriva ASF-ului şi a grupului SIF1-SIF4

M.G.
Piaţa de Capital / 27 octombrie 2021

Curtea de Apel Bucureşti a luat act de cererea Flaros de renunţare la un proces împotriva ASF-ului şi a grupului SIF1-SIF4

٭ Flaros are de plătit către Romanian Strategy Fund cheltuieli de judecată în sumă de 29.520 de lei

Curtea de Apel Bucureşti a luat ieri act de cererea companiei Flaros de renunţare la un proces iniţiat de fosta conducere a SIF Oltenia (SIF5) împotriva Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), SIF Banat-Crişana (SIF1), SIF Muntenia (SIF4) şi un mănunchi de fonduri de investiţii, se arată într-un raport SIF4 remis, astăzi, Bursei de Valori Bucureşti. Flaros este o companie aflată în portofoliul SIF Oltenia.

"SIF Muntenia SA, prin administratorul său SAI Muntenia Invest SA, informează investitorii în legătură cu faptul că în dosarul nr. 5295/2/2019 aflat pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, Secţia a IX-a Contencios Administrativ şi Fiscal, având ca obiect anulare act administrativ, în care SIF Muntenia SA are calitate de pârâtă şi reclamanta este Flaros SA, pârâta principală fiind Autoritatea de Supraveghere Financiară, prin Hotârârea nr. 1511/2021 din data de 26.10.2021 instanţa de judecată, în baza art. 406 alin. 1 Cod procedură civilă, a luat act de renunţarea la judecarea cererii formulate de către reclamanta Flaros SA şi a obligat reclamanta Flaros SA la plata către pârâta Romania Strategy Fund a sumei de 29.520 RON cheltuieli de judecată reprezentând onorariu avocaţial redus. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare ce se va depune la Curtea de Apel Bucureşti, secţia a IX-a Contencios Administrativ şi Fiscal", se arată în raportul SIF Muntenia.

Romania Strategy Fund este parte din mănunchiul de fonduri de investiţii care controlează, alături de companii controlate de Najib El Lakis, SIF Banat-Crişana (SIF1), SIF4, dar şi SIF Oltenia (SIF5).

Conform unor surse apropiate situaţiei, este vorba despre acţiunea în care Flaros cerea instanţei să oblige Autoritatea de Supraveghere Financiară să emită un act administrativ privind o serie de aspecte referitoare la situaţia de concertare şi depăşirea pragului de 5% din capitalul SIF Banat-Crişana, când pragul era în vigoare, precum şi dobândirea acţiunilor proprii fără respectarea prevederilor legale.

Solicitarea de renunţare la judecată a fost transmisă la începutul lunii septembrie.

Amintim că fosta conducere a SIF Oltenia a solicitat în mai multe rânduri ca Autoritatea de Supraveghere Financiară să declare concertate SIF Banat-Crişana, SIF Muntenia şi mănunchiul de fonduri de investiţii finanţate de acestea, în unele cazuri majoritar sau chiar integral, făcând trimitere la o serie de prevederi ale art. 2 din Legea 24/2017. Dar Autoritatea de Supraveghere Financiară a spus că nu a găsit concertare în cazul celor două SIF-uri şi a fondurilor de investiţii reclamate de SIF Oltenia.

În luna octombrie 2020 conducerea SIF Oltenia a fost schimbată în urma votului celor două SIF-uri şi a mănunchiului de fonduri controlate de gruparea Lakis-Drăgoi, iar apoi a început schimbarea conducerilor societăţilor din portofoliu.

În prezent, director general al Flaros este Ştefan Gheorghe Alin, iar preşedinte al Consiliului de Administraţie este Codrin Matei, care este şi administrator al SIF Oltenia.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb