Curtea de Apel Bucureşti a stabilit calitatea de colaborator al Securităţii pentru Traian Băsescu

M.I.
Politică / 20 septembrie 2019

Traian Băsescu (Sursă foto: Twitter)

Traian Băsescu (Sursă foto: Twitter)

Actualizare : Eugen Tomac: "Băsescu rămâne şi trebuie să rămână în istorie drept preşedintele care a condamnat comunismul, care a desecretizat arhivele Securităţii".

Actualizare : Băsescu anunţă că va contesta decizia judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti: "Ştiu ce am făcut şi nu cred că ce am făcut eu poate fi etichetat ca fiind colaborare cu Securitatea".

---

Curtea de Apel Bucureşti a stabilit calitatea de colaborator al Securităţii pentru Traian Băsescu. Decizia poate fi atacată.

"Admite acţiunea. Constată calitatea de colaborator al Securităţii în privinţa pârâtului Băsescu Traian", este sentinţa pronunţată, vineri, de Curtea de Apel Bucureşti.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, informează News.ro.

"Recursul se depune la C.A.B.-S a-VIII-a C.A.F. Pronunţarea se face prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 20.09.2019, conform art. 396 alin. 2 din Codul de procedură civilă", a mai transmis Curtea de Apel Bucureşti.

La ultimul termen, în 5 septembrie, Băsescu a reluat afirmaţiile conform cărora nu a colaborat cu fosta Securitate.

Dosarul în care CNSAS cere constatatea calităţii de colaborator a lui Băsescu a fost înregistrat la sfârşitul lunii mai, la Curtea de Apel Bucureşti. Colegiul CNSAS a aprobat Nota de constatare care conţine descrierea documentelor găsite în diverse dosare despre Traian Băsescu, copii ale notelor informative, atât olografe, cât şi cele redactate de ofiţerul de Securitate în urma discuţiilor cu "sursa", istoricul dosarului şi corespondenţa dintre diverse instituţii.

De la momentul depunerii dosarului, în presă au apărut numeroase documente referitoare la colaborarea lui Băsescu cu Securitatea, inclusiv nume ale celor despre care ar fi dat infiormări sub numele de cod Petrov, potrivit aceleiaşi surse.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că nu există un angajament semnat de el nici în dosarul inscripţionat cu numele său şi nici pe microfilmul dosarului. De asemenea, nici în dosar şi nici pe microfilm nu există documente scrise de el sau chitanţe care să reprezinte plăţi efectuate de fosta Securitate către el şi prin care s-ar fi putut atesta calitatea de colaborator.El a negat că ar fi dat Securităţii informaţii sub numele Petrov.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Indiferent cat au facut sa ii dispara dosarul, sa ascunda urmele, adevarul tot s-a itit din doua dosare in care Basescu trunase. Un cabotin nemernic si ticalos, dupa orice standard

    1. Curtea de Apel a dat dreptate iar contestatia ICCJ nu se va face deoarece domnul Traian Basescu este europarlamentar.I s-a mai facut o sesizare la GRECO unde se specifica ca autoritatile institutionale trebuie sa anunte ca domnul Basescu a colaborat cu securitatea si de aceea trebuie sa renunte la functia de europarlamentar ca apoi sa trimita la CSM pentru un aviz pozitiv iar ICCJ sa il ancheteze conform legii

      Multumim de info. Deci a fost sau nu ? Ideea ca a fost presedinte si confirma faptul ca tot securitatea a condus in Romania dupa revolutie. Ideea asta trebuie sa fie mai des introdusa in capul romanului tinar.

      "La vremuri noi tot noi !" 

    POST MORTEM : OMERTA SUB COVOR S-A DETONAT!!!

    In guvernul Roman a fost ministrul transporturilor si atunci a diparut flota.S-a intamplat ceva?Acelasi lucru se va intampla si in acest caz.Securitatea si el au procurorii si judecatorii lor si-l vor scapa si de aceasta data.La noi numai cine a furat o gaina sau s-a facut dosar la comanda plateste.Cat de dus cu pluta poti sa fi,sa-i dai cativa ani de inchisoare iar el sa ramana cu milioanele de dolari pe care i-a furat,sa retrocedezi cladirile nazistilor,fara sa se intample ceva etc.

    eugen tomac,daca era unul de la psd in culpa sigur aveai un alt discurs!dar asa sunteti voi politicienii,aveti impresia ca prostiti poporul!

    CASUL SE FIXASESERĂ PE ALT FUS ,, ORAL " .......

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb