CURTEA DE APEL BUCUREŞTI: Proiectul Berzei Buzeşti a fost declarat ilegal

A.M.I.
Politică / 10 decembrie 2018

Nicuşor Dan

Nicuşor Dan

Curtea de Apel Bucureşti a stabilit că Hotărârea 262/2006, prin care Consiliul General al Municipiului Bucureşti a declarat proiectul Berzei Buzeşti ca fiind de utilitate publică, este ilegală. Decizia a fost pronunţată în dosarul 52796/3/2011 şi este definitivă, confirmând hotărârea dată în luna aprilie de Tribunalul Bucureşti, conform unui comunicat remis redacţiei noastre.

Procesul a fost iniţiat de Asociaţia Salvaţi Bucureştiul în 2011,

În baza Hotărârii 262/2006 au fost demolate peste 70 de clădiri din care 12 monumente istorice şi au fost expropriate peste 1000 de persoane. Cheltuielile cu exproprierile au fost de 168,7 milioane de lei, iar valoarea totală a lucrărilor este de 212,5 milioane de lei.

Magistraţii au constatat mai multe ilegalităţi, cea mai importantă fiind absenţa unei cercetări prealabile care să stabilească inconvenientele lucrării şi dacă nu există o variantă alternativă care să evite exproprierile şi demolările. În anul 2010, înainte de începerea demolărilor, o echipă de arhitecţi a propus o soluţie alternativă care permitea acelaşi volum de trafic dar evita mare parte din demolări. Soluţia a fost ignorată de către Primărie.

Deputatul de Bucureşti, Nicuşor Dan, a declarat: "Este o decizie extrem de importantă, care demonstrează abuzurile făcute de Primăria Capitalei în acest proiect. Înainte de începerea demolărilor am atras oficial atenţia primarului şi directorilor responsabili asupra tuturor nelegalităţilor proiectului. Echipa de arhitecţi a propus o variantă alternativă care ar fi evitat în bună măsură exproprierile şi demolarile. Primarul şi directorii au ignorat toate argumentele legale şi raţionale şi acum vor răspunde penal".

Dosarul proiectului Berzei-Buzeşti a ajuns de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 la Direcţia Naţională Anticorupţie, care continuă cercetările. Au fost depuse plângeri pe numele fostului primar al Capitalei, Sorin Oprescu, fostului architect-şef Gheorghe Pătraşcu, dar şi pe numele altor directori din primărie care au semnat documentele care au dus la exproprieri, demolări şi cheltuirea nejustificată a banului public.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Proces declansat in 2011 si rezolvat final in 2018, dupa 7 ani. Halal justitie.

    Intre timp, raul a fost facut, s-a daramat totul si nu se mai poate pune la loc. 

    Condamnare penala? Poate la anul si la multi ani. Daca a durat atat procesul civil, oare ala penal cat va dura? 

    PS Pe de alta parte, zona aia era un focar. Nu stiu ce monumente istorice erau pe acolo, de meritau atata agitatie. Parca acum e o parere mai civilizat pe acolo.

    Dar ramanem cu chestia asta, ca stabilirea unei nelegalitati de catre instantele romane dureaza 7 ani, astfel incat, de fapt, mori cu dreptatea in brate 

    1. corect.

      eu am o solicitare: sa se faca o plangere si pe numele alora care gestioneaza semafoarele pe ruta berzei-buzesti, sa le sincronizeze in veacul asta, ca mergi din semafor in semafor fara sa prinzi 2 verzi decat daca mergi cu 80-100/h! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb