CURTEA DE APEL INVALIDEAZĂ DECIZIA TRIBUNALULUI ASF a câştigat procesul cu Tudor Baltă, privind acordarea salariilor compensatorii

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 aprilie 2015

ASF a câştigat procesul cu Tudor Baltă, privind acordarea salariilor compensatorii

Foştii comisari au intentat procese instituţiei şi cer, în total, compensaţii de 11,6 milioane de lei

Curtea de Apel Bucureşti a admis apelul formulat de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în procesul cu Tudor Baltă, fost vicepreşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, având ca obiect acordarea a 20 de salarii compensatorii în valoare de 1.064.049 lei, potrivit unui comunicat transmis de Autoritate.

Astfel, instanţa de judecată a schimbat sentinţa dată de Tribunalul Bucureşti, care, vara trecută, îi acordase lui Tudor Baltă o indemnizaţie compensatorie netă de 1.046.049 lei (237.000 euro).

Decizia Curţii de Apel este definitivă şi a fost pronunţată în şedinţa publică din data de 9 aprilie 2015, potrivit ASF.

Autoritatea precizează că are pe rol o serie de procese care au ca obiect acordarea de drepturi băneşti compensatorii solicitate de mai mulţi membri din conducerea fostelor Comisii de supraveghere a pieţelor financiare non-bancare: CSA, CNVM şi CSSPP, valoarea totală a sumelor solicitate ridicându-se la circa 11,6 milioane de lei.

Printre cei care şi-au cerut drepturile în instanţă se numără foştii membri ai Consiliului ASF Doru-Claudian Frunzulică, Alexe Gavrilă, Daniel Tudor, Gheorghe Albu, dar şi fostul comisar al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, Bogdan Chetreanu, şi fosta şefă a Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, Angela Toncescu.

Vara trecută, Autoritatea a oferit compensaţii echivalente cu 12 salarii pentru plecările voluntare, astfel că pentru cei 91 de angajaţi care au decis să părăsească instituţia, a scos din conturi 13,29 milioane de lei, plătind suma netă de 9,26 milioane de lei, adică, în medie, 22.600 de euro/salariat. În plus, alţi 7 angajaţi de la Fondul de Garantare a Asiguraţilor au plecat voluntar pentru 606.782 lei.

De "super-ofertă" nu au putut să beneficieze însă şi cei cu funcţii de conducere, care s-au împiedicat de faptul că ar fi trebuit să renunţe pe loc la 85% din sumă, datorată statului drept impozit, conform unei decizii luate de Guvern, în 2013.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Nesimtirea din ASF s-a curatat ?

    Atat de important e acest eveniment incat patronu' maximus a zis ca e cazul sa i se acorde doua articole in ziar (in caz ca nu ne-am prins cat de bine isi face asf treaba cand e la toaleta). Ce bine ar fi daca asf-ul si-ar castiga banii din comisioanele din tranzactii si nu din supravegherea activelor SIF si FP. Bine, ar muri de foame poate cetateanu' Misu si cetateanul ursche care, cf cv-ului penru un mandat CA la SIF 2, a "administrat" 11.200 cat a fost la avas (?!?) sa mori tu daca nu stii toate numele societatilor de le-ai "administrat" basca poate nu stii la cate ai trimis camarila stufoasa sa se prezinte la agoa/agea la societatile respective. bine ambii cetateni au mai multe job-uri, unul in privat, altul cam la stat da' fiindca e foarte competent si actiunile dansului nu sunt altcumva decat fabuoase. Nu va e rusine de ACTIUNILE DVS? (Competentele Dvs. nu le pot contesta dar ceea ce activitatea din functiile pe care le aveti la ASF e...discutabila...ca sa folosim , se vb prin oras, un eufemism)...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb