CUSHMAN & WAKEFIELD: Nivelul investiţiilor globale este prevăzut să ajungă la 478 miliarde dolari în 2010

A.T.
Internaţional / 3 martie 2010

Compania de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield arată, în raportul său "Atlasul de Investiţii Globale 2010", care monitorizează investiţiile în proprietăţi comerciale din 56 de ţări, faptul că, la nivel global, investiţiile vor creşte cu aproximativ 30% în acest an, ajungând la o valoare de 478 miliarde dolari (362miliarde euro). Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, în 2009, investiţiile la nivel global au scăzut cu 23% ajungând la o valoare de 365 miliarde dolari (270 miliarde euro), aceasta fiind cea mai scăzută valoare din 2003.

Pe măsură ce pieţele au început să îşi revină şi pe măsură ce lichidităţile la nivel global s-au îmbunătăţit anul 2009 s-a încheiat într-o notă mai optimistă - cu o creştere de 104% faţă de prima jumătate a anului. Trendul ascendent a fost condus de regiunea Asia Pacific şi cea mai notabilă economie a fost China, care a avut o creştere de 39% a investiţiilor în 2008. În prezent China este cea mai mare piaţă de investiţii din lume, cu cea mai dinamică economie în revenire, urmată de Marea Britanie şi de SUA care se plasează în acest top pe locul 3.

Cu o creştere de 143% anul trecut, China este, în prezent, cea mai activă piaţă din lume din punct de vedere al investiţiilor. Pe lângă creşterea Chinei ca o economie globală, a fost remarcată creşterea dominanţei regiunii Asia Pacific în 2009. Cele opt pieţe dintr-un top mondial de 20 de ţări sunt Asia Pacific şi câteva ţări c au crescut ranking-ul anul trecut, cu Hong Kong, Taiwan şi Noua Zeelandă care au cunoscut creşteri ale valorilor tranzacţionate, în timp ce Australia şi Corea de Sud au suferit un declin mult mai modest decât nivelul global.

Numeroşi investitori se concentrează pe pieţe cu lichidităţi precum Marea Britanie, Franţa şi Germania în Europa sau se orientează spre Canada şi probabil SUA spre sfârşitul acestui an. În orice caz, în prezent, există oportunităţi în toate regiunile. Brazilia de exemplu a ieşit din recesiune fiind privită ca un candidat puternic pentru investitori globali, precum şi alte pieţe emergente cum ar fi Polonia şi Turcia sunt în atenţia investitorilor. Asia oferă oportunităţi în pieţe mature şi emergente deopotrivă, cum ar fi Australia şi Singapore pentru birouri şi China pentru retail.

Pentru 2010, Cushman & Wakefield apreciază că provocările sunt mai dificile şi susţine că va exista un apetit crescut pentru risc al investitorilor sau instituţiilor financiare.Cererea investitorilor pentru spaţii de top depăşeşte stocul existent, iar scăderea ratelor de recuperare a investiţiilor va continua chiar şi în lipsa semnalelor de creştere a veniturilor din chirii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb