Cushman & Wakefield Echinox a coordonat certificarea LEED pentru Globalworth Tower Center International

R.S.
Companii #Construcţii / 30 mai

Mihnea Cristescu, Project Manager Cushman & Wakefield Echinox

Mihnea Cristescu, Project Manager Cushman & Wakefield Echinox

Cushman & Wakefield Echinox a coordonat procesul de certificare LEED pentru Globalworth Tower Center International (TCI), una dintre clădirile de birouri simbol din Bucureşti, în care lucrează 2.000 de angajaţi. Certificarea, oferită de U.S. Green Building Council, recunoaşte implementarea de măsuri pentru crearea unui spaţiu de lucru sănătos, pentru eficientizare energetică şi din punct de vedere al costurilor, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Globalworth Tower Center International, localizată în zona CBD (Central Business Center), este a patra cea mai înaltă clădire de birouri din Bucureşti, devenită operaţională în 2012. Imobilul, deţinut de Globalworth, cel mai mare proprietar de spaţii de birouri din România, are o suprafaţă de 22.500 metri pătraţi, fiind închiriată integral, potrivit comunicatului.

Mihnea Cristescu, Project Manager şi specialist în servicii de sustenabilitate în cadrul departamentului de Project Management al Cushman & Wakefield Echinox: "Globalworth Tower Center International a trecut printr-un proces de modernizare extinsă, iar din acest motiv strategia de certificare a fost adaptată pentru a combina caracteristicile deja existente ale clădirii, care au contribuit la obţinerea unui scor ridicat, cu alte aspecte care au beneficiat de investitii in vederea aducerii la standarde tehnice actuale astfel încât proprietatea să îndeplinească criteriile necesare obţinerii certificării de nivel Gold".

LEED este un sistem de evaluare a clădirilor verzi oferind cadrul pentru dezvoltarea de clădiri verzi, eficiente şi rentabile în ceea ce priveşte costurile. Certificarea obţinută de Globalworth Tower Center International atestă faptul că proiectul oferă spaţii eficiente, confortabile şi sustenabile, care economisesc energie, apă şi resurse, generează mai puţine deşeuri şi sprijină bunăstarea ocupanţilor. Acest lucru reduce costurile operaţionale, creşte productivitatea şi contribuie la păstrarea angajaţilor, se menţionează în comunicat.

Certificările LEED au o contribuţie esenţială reducerea efectelor schimbărilor climatice şi la atingerea obiectivelor ESG. LEED este un sistem holistic care nu se concentrează doar pe calitatea construcţiei, pe consumul de energie sau de apa sau pe elemente care ţin de asigurarea unui mediu sănătos pentru angajaţi, ci pe imaginea de ansamblu, luând în considerare toate elementele critice care contribuie la crearea celei mai bune clădiri. Scopul LEED este de a crea clădiri mai bune care contribuie la reducerea impactulului schimbărilor climatice, la creşterea sănătăţii angajaţilor, protejarea şi reutilizarea resurselor de apă, protejarea şi îmbunătăţirea biodiversităţii, promovarea utilizării materialelor sustenabile, precum şi creşterea calităţii vieţii la nivelul comunităţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb