Cutremurul cu cea mai mare magnitudine din acest an a fost resimţit şi la Bucureşti

M.D
Miscellanea / 14 martie 2018

Cutremurul cu cea mai mare magnitudine din acest an a fost resimţit şi la Bucureşti

Actualizare 14:55 Cutremurul din Vrancea a fost revizuit din nou la 4,6 pe Richter

Specialiştii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) au revizuit, a treia oară, magnitudinea seismului înregistrat miercuri la prânz în judeţul Vrancea, la 4,6 pe scara Richter, de la 4,4 anterior.

Şi adâncimea la care s-a produs seismul a fost revizuită la 139 de kilometri, de la 157 kilometri iniţial. Cutremurul a avut loc în apropierea oraşelor Nehoiu (41 km), Covasna (45 km), Slănic-Moldova (52 km), Târgu Secuiesc (55km) şi Odobeşti (56 km).

De altfel, la puţin timp de la producerea cutremurului, Mircea Radulian, directorul ştiinţific al INFP, a declarat pentru Agerpres că în cel mult o oră va avea loc încă o revizuire finală cu toate datele culese de la cele 150 de staţii.

Mircea Radulian a precizat în acest sens: "S-ar putea să mai facem o revizuire, în maximum o oră. Deocamdată s-a făcut manual pe un număr de staţii, dar noi avem o reţea destul de mare 150 de staţii şi atunci vom mai face încă o revizuire finală, cu chiar toate datele. Acum a fost una ca să avem o estimare cât mai rapidă".

(D.I.)

----------

Actualizare 12:55 Cutremurul din Vrancea a fost revizuit la 4,4 pe Richter; este cel mai puternic seism din 2018

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) a revizuit în scădere la 4,4 pe scara Richter magnitudinea cutremului înregistrat miercuri la prânz, la ora 12:24, în judeţul Vrancea, zona seismică Vrancea.

Potrivit datelor INFP, acesta este cel mai puternic cutremur produs în România în 2018. Anul trecut, în luna octombrie, s-au înregistrat două seisme cu magnitudinea de 4,2 pe scara Richter în zona Vrancea (unul în judeţul Vrancea, în 8 octombrie, şi unul în judeţul Buzău, în 28 octombrie).

(D.I.)

-----------

Actualizare 12:47 Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunţat că până în acest moment nu s-au înregistrat apeluri sau alte informaţii privind posibile pagube şi că se fac în continuare verificări

Un cutremur cu magnitudinea 4,7 s-a produs, astăzi, la prânz, în zona seismică Vrancea. Seismul este cel mai puternic înregistrat de la începutul acestui an şi a fost resimţit şi la Bucureşti.

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul a avut loc la ora 12:24. Cutremurul, - cu magnitudinea 4.7 pe scara Richter - s-a produs la adâncimea de 157, 5 kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea urmatoarelor oraşe: Nehoiu(41km), Covasna(45km), Slănic-Moldova(52km), Târgu Secuiesc(55km), Odobeşti(56km)

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu s-a primit nimic pe aplicatia atat laudata de Raed Arafat

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb