DACĂ CONSIDERĂ NECESAR  NATO ar putea folosi toate bazele militare în cazul unui conflict

Ziarul BURSA #Politică / 14 martie 2006

În cazul unui conflict, Alianţa poate folosi toate bazele aflate la dispoziţie, dacă se consideră oportun acest lucru, a declarat generalul american Lance L. Smith, comandantul Comandamentului Aliat pentru Transformare şi comandant al Comandamentului Intercategorii de Forţă Americane (US Joint Forces Command), aflat în vizită în ţara noastră la invitaţia şefului Statului Major General al Armatei gen Eugen Bădălan. El a răspuns, în acest mod, ieri, la o conferinţă de presă, unei întrebări privind posibilitatea folosirii, într-un potenţial conflict, a bazelor militare americane de pe teritoriul ţării noastre. "România se va putea afirma cu o voce adecvată, ca naţiune suverană şi cu drepturi depline în cadrul Alianţei", a afirmat generalul Lance L. Smith, dar şi-a exprimat îndoiala că ţara noastră va opera cu alte standarde decît cele promovate în cadrul Alianţei.

Referitor la trupele militare dislocate în teatrele de operaţii din afara ţării, şeful Statului Major General al Armatei, gen. Eugen Bădălan, a spus că acestea vor acţiona în funcţie de dinamica situaţiei din respectivele zone. De asemenea, el a precizat că militarii români vor rămîne în Irak pînă cînd forţele de securitate irakiene vor reuşi să preia controlul asupra întregii ţări.

La rîndul său, generalul american Lance L. Smith şi-a exprimat speranţa că trupele aliate vor trece "de la un rol de luptă la cel de sprijin", în condiţiile în care urmează să se instaleze un guvern irakian pe o perioadă de patru ani. Pe de altă parte, oficialul american a precizat că armata romînă este cea care va decide ce avioane urmează să achiziţioneze pentru interoperativitatea cu forţele aliate. De asemenea, el a avut cuvinte de apreciere la avioanele F15 şi F16 pe care le-a şi pilotat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb