Dacă nu revin comenzile luna aceasta, "Ves" Sighişoara ar putea trimite în şomaj tehnic toţi angajaţii

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 2 iulie 2009

Călin Stupariu ne-a spus că nu are de gând să facă concedieri, fiind de părere că volumul comenzilor se va redresa în ultimele patru luni ale anului.

Călin Stupariu ne-a spus că nu are de gând să facă concedieri, fiind de părere că volumul comenzilor se va redresa în ultimele patru luni ale anului.

Compania a fost mai afectată de criză decât aşteptările iniţiale şi, probabil, îşi va rectifica bugetul

Producătorul de sobe şi vase emailate "Ves" Sighişoara (simbol VESY) va trimite în şomaj tehnic toţi angajaţii dacă comenzile nu vor reveni luna aceasta, a declarat pentru ziarul BURSA Călin Stupariu, directorul economic al companiei.

Deocamdată, conducerea societăţii a decis să trimită în şomaj tehnic numai 337 de salariaţi, respectiv cei care lucrează în sectorul de produse CALDI (n.r. sobe şi şeminee).

"În prima parte a anului, bazându-ne pe nişte comenzi importante, am strâns nişte stocuri foar­te mari de produse din gama CALDI. Firmele care au făcut comenziile respective, s-au răzgân­dit, iar noi am rămas cu ele pe stoc. Prin urmare, am decis să trimitem în şomaj tehnic angajaţii care lucrau în acel sector de activitate, pânâ când vom relua comenzile", ne-a explicat domnul Stupariu, subliniind că în cazul în care comenzile nu vor reveni nici până la sfârşitul lunii, şi restul angajaţiilor vor intra în şomaj tehnic.

Conducerea "Ves" va stabili la sfârşitul acestei luni dacă va fi reluată activitatea sau va fi prelungit şomajul tehnic, în funcţie de condiţiile din piaţă.

Domnul Stupariu ne-a spus însă că nu are de gând să facă concedieri, fiind de părere că volumul comenzilor se va redresa în ultimele patru luni ale anului.

"Activitatea este foar­te sezonieră, practic în lunile septembrie - decembrie reuşim să vindem majoritatea produselor de pe stoc şi tot atunci realizăm 65-70% din cifra de afaceri din întreg anul respectiv", a mai menţionat Călin Stupariu.

Cu toate acestea, conducerea VESY spune că firma este mai afectată de criză decât anticipa iniţial şi că va solicita acţionarilor o rectificare de buget, având în vedere că vânzările nu s-au situat la nivelul celor aşteptate.

"Am forţat ritmul de vânzare în primele cinci luni, însă vânzările au fost la 70% faţă de cele estimate. Ca atare, vom cere rectificarea bugetului iniţial, respectiv comprimarea cu 25% a cifrei de afaceri şi cu 80% a profitului, până la circa 200.000 de lei.

Compania previzionase iniţial pentru anul acesta un profit net de 983.476 lei şi o cifră de afaceri de 50,87 milioane lei, similară celei de anul trecut.

În primele trei luni ale acestui an, "Ves" Sighişoara a înregistrat însă un câştig net de numai 23.000 de lei, de două ori mai mic decât cel obţinut în primul trimestru din 2008.

"Ves" Sighişoara a propus recent acţionarilor şi majorarea capitalului social cu 4,3 milioane lei, în vederea acoperirii deficitului de lichidităţi şi susţinerea activităţii, după ce acţionarii au respins în urmă cu două luni această propunere. Pentru majorare, ar putea fi emise 43 milioane de acţiuni, care vor putea fi subscrise la un preţ egal cu valoarea nominală, de 0,1 lei. În prezent, compania dispune de un capital social de 9,33 milioane de lei.

Potrivit ultimei raportări, Idifta Bucur controlează 11,54% din societate, în timp ce restul de 88,45% din titluri sunt tranzacţionate liber pe bursă de către alţi acţionari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb