DACĂ VOR CÂŞTIGA CONTRACTUL CU MINISTERUL APĂRĂRII, Suedezii de la SAAB vor să investească în producţia de energie din ţara noastră

A.G.R.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 4 septembrie 2008

Suedezii de la SAAB vor să investească în producţia de energie din ţara noastră

Grupul suedez SAAB ar putea investi, prin societăţile la care deţine acţiuni sau parteneri, în proiecte de mediu, de producţie de energie din deşeuri şi proiecte eoliene, dacă va câştiga contractul de livrare a avioanelor de luptă multirol către Ministerul Apărării. Orjan Borgefalk, vicepreşedinte SAAB Industrial Cooperation, a declarat, ieri, cu ocazia unei conferinţe dedicată surselor regenerabile de energie: "Dacă va câştiga contractul, SAAB este pregătită să ofere 100% din valoarea contractului drept offset pentru industria românească, ceea ce înseamnă că fondurile vor fi investite în diverse domenii în România, de la industria de apărare la energie şi mediu. Pe mediu, una dintre companiile la care deţinem acţiuni, Usitall, ar putea investi în domeniul transformării deşeurilor în energie, iar alte firme cu care colaborăm ar putea investi în proiecte eoliene în România".

Potrivit Agerpres, reprezentanţii SAAB susţin că oferta lor este cea mai avantajoasă din punct de vedere financiar pentru cele 48 de aparate de zbor tip Gripen JAS-39, sub trei miliarde de euro. În cursa pentru livrarea avioanelor sunt şi companiile Locheed Martin (SUA) - F-16, Eurofighter - Alenia (Italia) şi Rafale - Dassault Aviation (Franţa).

Directorul de marketing al companiei Gripen Internaţional, Richard Smith, a declarat: "Oferta noastră este mult sub trei miliarde de euro, iar cea a Lockheed Martin undeva la 4,4 miliarde dolari, deci peste trei miliarde de euro. Din ce ştim, în circa două săptămâni va începe licitaţia, care se va face prin dialog competitiv cu cei selectaţi de autorităţile române, iar în circa şase - şapte luni va fi anunţat câştigătorul". Domnia sa a precizat că şi Lockheed Martin, şi Eurofighter oferă facilităţi de offset dacă vor câştiga contractul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb