Dacia : "Peste 46.000 de vehicule vândute în România în 2023"

T.B.
Companii / 16 ianuarie

Dacia : "Peste 46.000 de vehicule vândute în România în 2023"

Dacia a înmatriculat în 2023 un număr de 46.124 de vehicule pe piaţa din România, în creştere cu 14,8% faţă de cele 40.179 de unităţi comercializate în anul precedent, se arată într-un comunicat al Dacia, remis redacţiei.

Dacia îşi menţine, astfel, poziţia de lider detaşat pe piaţa din România, cu o cotă de 28,6% din totalul înmatriculărilor de vehicule noi, informează sursa menţionată.

Cele mai vândute cinci modele din România în 2023 sunt marca dacia

În premieră absolută, în 2023 topul celor mai vândute 5 modele din România a fost ocupat integral de gama Dacia, arată datele comunicatului.

Clasamentul vânzărilor pe modele este condus de Logan, cu 14.269 de unităţi, în creştere cu 25% faţă de cele 11.401 vehicule înmatriculate în 2022, informează sursa citată.

Aflat în ultimul an complet de comercializare, înainte de intrarea în fabricaţie a unei noi generaţii, Duster a reuşit o performanţă foarte bună pe piaţa din România, ocupând locul al doilea în topul vânzărilor, cu 10.908 unităţi, peste rezultatul anului precedent (10.161 vehicule), transmite compania.

Versiunea "Extreme", care beneficiază de cel mai ridicat nivel de echipare din gamă şi de elemente de design specifice outdoor, reprezintă 34% din vânzările Duster, conform sursei indicate. Totodată, două treimi din clienţii Duster au optat în 2023 pentru versiunea cu tracţiune integrală, precizează sursa.

Pe locul al treilea se află Sandero, cu 9.896 unităţi (+16,9% faţă de cele 8.492 vehicule vândute în anul precedent), relatează sursa. Cea mai mare parte a vânzărilor (92%) a fost reprezentată de versiunea Stepway, arată datele comunicatului.

Cu 6.875 de unităţi vândute, Spring a continuat să fie şi în 2023 cel mai popular model electric de pe piaţa din România, cu o cotă de piaţă de peste 43% în segmentul vehiculelor 100% electrice, precizează compania. Lansată la începutul anului trecut, versiunea Spring 65, care beneficiază de un nou motor, mai puternic, a reprezentat 49% din vânzările modelului, potrivit comunicatului.

Aflat pe locul cinci în clasamentul celor mai vândute modele din România, cu 4.175 unităţi înmatriculate în 2023, Jogger s-a impus drept cel mai popular vehicul de familie cu până la 7 locuri de pe piaţa locală, relatează sursa menţionată. Versiunea Hybrid 140, primul vehicul full-hibrid produs în România, a reprezentat 17% din totalul vânzărilor, adaugă sursa.

PERSPECTIVE 2024

Dezvăluită presei la sfârşitul anului trecut, a treia generaţie a modelului Duster va putea fi comandată de clienţii din România în primele zile ale lunii martie, primele livrări fiind prevăzute înainte de jumătatea anului, se mai arată în comunicat.

La rândul său, modelul Spring va cunoaşte o evoluţie semnificativă în acest an, care îi va consolida atractivitatea în segmentul vehiculelor electrice accesibile, conform sursei indicate.

Nu în ultimul rând, 2024 va fi anul în care se va încheia procesul de modernizare a reţelei comerciale Dacia din România, prin adoptarea noii identităţi vizuale a mărcii atât la exterior, cât şi la interiorul tuturor showroom-urilor, potrivit companiei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Interesant.După câtă sărăcie ni se prezintă la tembelizor, ai zice că românul când dă de fundul sacului își ia Logan !!!

    Minciuni… E saracie lucie in tara…

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb