Dacian Cioloş cheamă Comisia în Parlamentul European pentru a explica măsurile pentru rezolvarea crizei cerealelor din Ucraina

I.A.
Politică / 20 aprilie 2023

Dacian Cioloş cheamă Comisia în Parlamentul European pentru a explica măsurile pentru rezolvarea crizei cerealelor din Ucraina

Dacian Cioloş, fost comisar european pentru agricultură, europarlamentar REPER anunţă astăzi că, la iniţiativa sa, Grupul Renew Europe a cerut în Conferinţa Preşedinţilor ca subiectul crizei provocate de cerealele ucrainene să fie dezbătut în următoarea şedinţă plenară a Parlamentului European, lucru acceptat fără obiecţii de toate grupurile politice, potrivit news.ro.

Fără o intervenţie consistentă a Comisiei Europene, subiectul poate derapa în zona populismului şi a sentimentului antiucrainean, dar şi antieuropean, a atras atenţia eurodeputatul.

Potrivit unui comunicat, Cioloş a declarat: "La iniţiativa mea, Grupul Renew Europe a cerut azi în Conferinţa Preşedinţilor ca subiectul crizei provocate de cerealele ucrainene să fie dezbătut în următoarea şedinţă plenară a Parlamentului European, lucru acceptat fără obiecţii de toate grupurile politice. Este important să audiem Comisia Europeană în Parlament fie pentru a ne explica ce măsuri a luat, fie pentru a discuta şi decide ce măsuri mai sunt necesare în funcţie de situaţia de pe teren".

El arată că a formulat şi publicat încă de la începutul săptămânii soluţiile propuse de Renew Europe către Comisa Europeană şi apelul pentru a interveni de urgenţă pentru sprijinul fermierilor români, polonezi, bulgari, maghiari şi slovaci care au fost afectaţi de importuri necontrolate.

Dacian Cioloş a explicat: "Pentru ca tranzitul cerealelor ucrainene să poată continua prin UE, este important ca soluţia să fie europeană şi nu trebuie lăsată greutatea ajutorului acordat Ucrainei doar pe statele vecine. Fără o intervenţie consistentă a Comisiei Europene, subiectul poate derapa în zona populismului şi a sentimentului antiucrainean, dar şi antieuropean. Am discutat ieri despre posibile soluţii cu mai mulţi reprezentanţi ai sectorului cerealelor din România, pentru a mă asigura că îngrijorările lor sunt reflectate în soluţiile care se pregătesc la nivel european".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. tarziu, pagubele sunt deja mari si geu de recuperat

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb