Daikin accelerează cursa către zero emisii nete de carbon şi susţine decarbonizarea clădirilor prin noul sistem cu recuperare de căldură VRV 5

Comunicate de presă / 15 decembrie 2021

Daikin accelerează cursa către zero emisii nete de carbon şi susţine decarbonizarea clădirilor prin noul sistem cu recuperare de căldură VRV 5

Daikin, producătorul de echipamente de încălzire şi răcire cu o experienţă de peste 90 de ani în domeniu, are ca ţintă să ajungă la o amprentă netă de carbon zero în întreaga activitate până în 2050 şi susţine, prin tehnologiile sale inovatoare integrate, menţinerea emisiilor totale de carbon la niveluri cât mai scăzute pe parcursul ciclului de viaţă al clădirilor dotate cu unităţi din portofoliu, asigurând în acelaşi timp un climat interior confortabil şi sănătos. Astfel, noua unitate de încălzire şi răcire VRV 5 cu recuperare de căldură are o contribuţie importantă la acest obiectiv, prin adoptarea agentului frigorific R-32 având GWP (Global Warming Potential) scăzut pentru clădirile comerciale de mari dimensiuni şi menţinând flexibilitatea VRV de a deservi toate tipurile de spaţii interioare, chiar şi pe cele de mici dimensiuni, conform unui comunicat remis redacţiei.

Sistemele cu recuperare de căldură permit răcirea şi încălzirea simultan, ceea ce oferă controlul individual al nivelului de confort. Tehnologia asigură astfel încălzire gratuită prin transferul de căldură din zonele care necesită răcire în zonele care necesită încălzire.

Noua unitate VRV 5 cu recuperare de căldură reprezintă viitorul aplicaţiilor HVAC-R comerciale, având o contribuţie semnificativă la decarbonizarea clădirilor comerciale. Agentul frigorific R-32 reduce impactul asupra încălzirii globale cu până la 71%, având un nivel cu 68% mai mic al GWP şi o cantitate mai mică de agent frigorific în comparaţie cu sistemele cu R-410A, folosite în mod obişnuit în clădirile comerciale.

Unitatea VRV 5 are o eficienţă sezonieră ridicată, sistemul cu recuperare de căldură cu trei conducte fiind extrem de eficient şi confortabil întrucât recuperează şi recirculă căldura în spaţii cu nevoi termice diferite şi permite funcţionarea simultană în regim de încălzire şi răcire, indiferent de orientarea clădirii. Mai mult, integrarea unităţilor de ventilaţie contribuie la îmbunătăţirea calităţii aerului interior şi la crearea unui mediu interior sănătos.

Flexibilitate prin tehnologia Shîrudo

Noul dispozitiv de selectare a regimului de funcţionare (Branch Selector Box)  a fost reproiectat pentru a încorpora tehnologia unică Daikin  Shîrudo , permiţând instalarea în spaţii de până la 7 metri pătraţi, fără a fi necesare calcule complicate sau măsuri suplimentare pentru controlul agentului frigorific. Software-ul de proiectare Web Xpress de la Daikin, combinat cu tehnologia Shîrudo, asigură o selecţie rapidă şi uşoară a sistemului şi o proiectare pentru integrarea în orice tip de spaţiu.

VRV 5 are cea mai largă gamă de capacităţi de pe piaţă, de până la maximum 75,8 kW, reuşind astfel să acopere nevoile clădirilor de dimensiuni medii şi mari cu un singur sistem.

Noua gamă este completată cu unităţi interioare VRV cu R-32, special concepute pentru a fi încadrate în toate configuraţiile posibile de spaţii. Casetele suspendate de tavan, unităţile necarcasate de plafon fals cu presiune statică externă (ESP) medie şi ridicată şi unităţile de perete se numără printre opţiunile existente. Gama beneficiază de diversitate şi în privinţa capacităţilor care variază de la 1,1 kW la 31,5 kW şi care acoperă toate dimensiunile de spaţii.

Sustenabilitatea şi inovaţia sunt părţi integrante importante din Viziunea Daikin privind mediul pentru 2050. Noul sistem VRV 5 cu recuperarea căldurii este proiectat conform principiilor Daikin, reuşind astfel să maximizeze eficienţa clădirii cu o amprentă redusă la minimum asupra mediului.

"În calitate de lider al industriei, ne asumăm responsabilitatea de a accelera transformarea durabilă a pieţei HVAC-R prin furnizarea unui mediu interior sănătos şi confortabil utilizând puterea aerului. Rămânem un partener de încredere, motiv pentru care acţiunile noastre de acum stabilesc relaţii de afaceri pe termen lung cu părţile interesate şi clienţii pieţei, susţinând în continuu toate eforturile pentru atingerea atât a obiectivelor partenerilor cât şi propriile obiective de sustenabilitate. În calitate de producător, am redus deşeurile prin scheme de economie circulară precum LOOP by Daikin, iar prin dezvoltarea de noi soluţii inovatoare, inclusiv VRV 5 cu tehnologia Shîrudo, reducem şi mai mult amprenta noastră de carbon", spune Daniel Vasile, Managing Director Daikin România.

Sistemul VRV 5 va fi livrat din fabricile europene Daikin din Republica Cehă şi Belgia începând din iulie 2022.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb