"Daimler" mută producţia Mercedes-Benz C-Class din Germania în SUA

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 3 decembrie 2009

Mercedes-Benz C-Class este cel mai bine vândut model fabricat de "Daimler".

Mercedes-Benz C-Class este cel mai bine vândut model fabricat de "Daimler".

Compania vrea economii de 5 miliarde de euro anul acesta

"Daimler" AG, al doilea producător mondial de autoturisme de lux, va transfera producţia modelului Mercedes-Benz C-Class, cel mai bine vândut, în Alabama (SUA), dorind să profite de deprecierea dolarului şi să-şi reducă dependenţa de fabricile din Germania.

Unitatea din Tuscaloosa, singura fabrică "Daimler" din America de Nord, va produce modelul mai sus menţionat începând cu anul 2014, când va fi lansată o nouă versiune a acestuia. Unitatea din Tuscaloosa produce, în prezent, SUV-urile M- şi GL-Class, respectiv modelul R-Class. Fabrica a luat fiinţă în 1995, are o capcitate de 160.000 de vehicule pe an şi numără 3.800 de angajaţi.

Fabrica "Daimler" din Sindelfingen (Germania), în apropiere de sediul companiei, va înceta să mai fabrice autoturismul Mercedes-Benz C-Class după 25 de ani de producţie. În Germania, singurul loc în care se va mai asambla acest model va fi fabrica din Bremen.

La data de 30 noiembrie, circa 10.000 de angajaţi ai unităţii din Sindelfingen au protestat, temându-se că decizia companiei ar putea genera un trend de migrare către fabrici mai ieftine. Erich Klemm, liderul sindicaliştilor din cadrul "Daimler", a declarat că transferul producţiei modelului Mercedes-Benz C-Class ar putea duce la pierderea a 3.000 de locuri de muncă.

Modelul C-Class, care va continua să fie asamblat în Africa de Sud şi China, a adus aproape 40% din vânzările Mercedes-Benz în 2008. Fabrica din Sindelfingen, înfiinţată în 1915, a realizat 35% din autoturis-mele Mercedes-Benz anul trecut. Pe lângă modelul C-Class, cei 28.800 de salariaţi ai unităţii asamblează autovehiculele S-, E-Class şi Maybach.

Oficialii societăţii susţin că aproximativ 1.800 de salariaţi ai fabricii din Sindelfingen, afectaţi de reorganizare, vor beneficia de "oportunităţi atractive de angajare".

Circa 60% din cei 273.000 de lucrători "Daimler" se află în Germania, însă mai puţin de 25% din vânzările companiei sunt generate pe piaţa locală.

Conducerea "Daimler" reduce cheltuielile, urmărind să facă economii de 5 miliarde de euro (7,5 miliarde de dolari) anul acesta.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb